Volgens het officiële Egyptische persagentschap Mena zijn op basis van bronnen bij de Libische rebellen zes geblindeerde Mercedessen vrijdagochtend aangekomen in de stad Ghadamès. Het konvooi werd tot de aankomst in Algerije begeleid door militairen die loyaal bleven aan het regime van Khaddafi. "Men denkt dat de wagens Libische topfunctionarissen vervoerde, mogelijk Khaddafi en zijn zonen", zo stelde de bron.

Het nieuws kon niet meteen bevestigd worden bij Libische of Algerijnse bronnen. Een woordvoerder van het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken beklemtoonde vrijdag dat Algerije strikt neutraal blijft in het Libische conflict. Algiers heeft tot dusver de Nationale Overgangsraad niet erkend.

De rebellen hebben sinds begin deze week de controle over het grootste deel van het Libische grondgebied en de hoofdstad Tripoli. Khaddafi blijft voorlopig spoorloos. (Belga/TE)

Volgens het officiële Egyptische persagentschap Mena zijn op basis van bronnen bij de Libische rebellen zes geblindeerde Mercedessen vrijdagochtend aangekomen in de stad Ghadamès. Het konvooi werd tot de aankomst in Algerije begeleid door militairen die loyaal bleven aan het regime van Khaddafi. "Men denkt dat de wagens Libische topfunctionarissen vervoerde, mogelijk Khaddafi en zijn zonen", zo stelde de bron. Het nieuws kon niet meteen bevestigd worden bij Libische of Algerijnse bronnen. Een woordvoerder van het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken beklemtoonde vrijdag dat Algerije strikt neutraal blijft in het Libische conflict. Algiers heeft tot dusver de Nationale Overgangsraad niet erkend. De rebellen hebben sinds begin deze week de controle over het grootste deel van het Libische grondgebied en de hoofdstad Tripoli. Khaddafi blijft voorlopig spoorloos. (Belga/TE)