Libische gebieden die nog loyaal blijven aan de voortvluchtige leider Muammar Khaddafi hebben tot zaterdag de tijd om zich over te geven, zo heeft het hoofd van de Nationale Overgangsraad, Abdel Jalil, dinsdag gezegd.

"Langer kunnen wij niet wachten", zei de rebellenleider in het oostelijke Benghazi, de tweede grootste stad van het land. "Wij kunnen de situatie militair oplossen, maar wij wensen dit zo niet te doen".

Jalil zei te hopen dat de rebellen Sirte en zuidelijke gebieden vreedzaam zouden binnentrekken om "meer bloedvergieten en vernieling te vermijden".

Sirtre belooft lange, bloederige strijd te worden

Volgens BBC-correspondent Jon Leyne hebben de rebellen - met een zeker succes - onderhandeld met stammenleiders uit Sirtre en de twee overblijvende Kadhaffibastions Bani Waled en Sabha. Van de Kadhaffigetrouwen zelf kwam maar heel weinig respons. Er wordt dan ook gevreesd dat een militaire inname van Sirtre wel eens bloederig en langgerekt kan worden.

Kleindochter erbij voor Khaddafi

Ondertussen beviel de dochter van Khaddafi, Aïcha, van een dochter. Een anonieme Algerijnse functionaris liet weten dat de moeder en de baby het goed stellen. Aïcha vluchtte gisteren samen met Khaddaffi's tweede vrouw en twee van zijn zonen naar Algerije. (Belga/SD)

Libische gebieden die nog loyaal blijven aan de voortvluchtige leider Muammar Khaddafi hebben tot zaterdag de tijd om zich over te geven, zo heeft het hoofd van de Nationale Overgangsraad, Abdel Jalil, dinsdag gezegd."Langer kunnen wij niet wachten", zei de rebellenleider in het oostelijke Benghazi, de tweede grootste stad van het land. "Wij kunnen de situatie militair oplossen, maar wij wensen dit zo niet te doen".Jalil zei te hopen dat de rebellen Sirte en zuidelijke gebieden vreedzaam zouden binnentrekken om "meer bloedvergieten en vernieling te vermijden". Sirtre belooft lange, bloederige strijd te wordenVolgens BBC-correspondent Jon Leyne hebben de rebellen - met een zeker succes - onderhandeld met stammenleiders uit Sirtre en de twee overblijvende Kadhaffibastions Bani Waled en Sabha. Van de Kadhaffigetrouwen zelf kwam maar heel weinig respons. Er wordt dan ook gevreesd dat een militaire inname van Sirtre wel eens bloederig en langgerekt kan worden.Kleindochter erbij voor KhaddafiOndertussen beviel de dochter van Khaddafi, Aïcha, van een dochter. Een anonieme Algerijnse functionaris liet weten dat de moeder en de baby het goed stellen. Aïcha vluchtte gisteren samen met Khaddaffi's tweede vrouw en twee van zijn zonen naar Algerije. (Belga/SD)