Het regime van de Libische leider Muammar Khaddafi zou plannen hebben om de hoofdstad Tripoli tot ontploffing te brengen als de rebellen de stad zouden innemen. Mikhaïl Marguelov, de Russische afgezant voor het conflict maakte die informatie bekend in een interview met de krant Izvestia. Marguelov zegt dat de eerste minister hem letterlijk gezegd zou hebben dat als de rebellen Tripoli zouden innemen, Khaddafi en de zijnen Tripoli tot ontploffing zouden brengen.

Weinig twijfel

Marguelov twijfelt niet aan de woorden van de eerste minister en gelooft dat Khaddafi wel degelijk "zelfmoordplannen" in één of andere vorm klaar heeft liggen.
Volgens de Russische afgezant zou het leger van Khaddafi daarvoor nog over voldoende explosieven beschikken aangezien ze amper grondraketten ingezet hebben in de strijd tegen de rebellen. Over een tekort aan munitie voor de tankwagens en de lichtere geweren wil Marguelov geen uitspraken doen. (Belga/INM)

Het regime van de Libische leider Muammar Khaddafi zou plannen hebben om de hoofdstad Tripoli tot ontploffing te brengen als de rebellen de stad zouden innemen. Mikhaïl Marguelov, de Russische afgezant voor het conflict maakte die informatie bekend in een interview met de krant Izvestia. Marguelov zegt dat de eerste minister hem letterlijk gezegd zou hebben dat als de rebellen Tripoli zouden innemen, Khaddafi en de zijnen Tripoli tot ontploffing zouden brengen.Weinig twijfel Marguelov twijfelt niet aan de woorden van de eerste minister en gelooft dat Khaddafi wel degelijk "zelfmoordplannen" in één of andere vorm klaar heeft liggen. Volgens de Russische afgezant zou het leger van Khaddafi daarvoor nog over voldoende explosieven beschikken aangezien ze amper grondraketten ingezet hebben in de strijd tegen de rebellen. Over een tekort aan munitie voor de tankwagens en de lichtere geweren wil Marguelov geen uitspraken doen. (Belga/INM)