Volgens de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini is de Libische leider Muammar Khaddafi hoogstwaarschijnlijk gewond geraakt bij een bombardement. Mogelijk heeft hij ook de hoofdstad Tripoli verlaten. De Libische regering ontkent. Frattini baseert zich op informatie van de aartsbisschop van Tripoli, de Italiaan Giovanni Martinelli. "We hebben geen harde bewijzen. Ik hecht wel veel geloofwaardigheid aan de woorden van Martinelli," zei Frattini aan het Italiaanse persagentschap ANSA.

Luchtaanval
Over waar Khaddafi zich dan nu zou bevinden, heeft Frattini geen informatie. Ook is niet bekend bij welk bombardement de Libische leider gewond zou zijn geraakt.

Dat kan donderdag gebeurd zijn. Toen maakte de Libische regering bekend dat bij luchtaanvallen van de NAVO op het residentieel complex van Khaddafi in Tripoli drie doden en ook enkele gewonden waren gevallen.

De Libische regering heeft tegenover televisiezender Arabiya de beweringen van Frattini al tegengesproken.

Stil
Volgens de NAVO is donderdag in de havenstad Misrata voor het eerst sinds lang geen schot gelost en geen bom gedropt. "We hebben geen weet van aanvallen op de stad of de haven gisteren," zei luitenant-kolonel Mike Bracken vrijdag op een persbriefing..

Woensdag werd nog hevige strijd geleverd in Misrata, maar 's avonds claimden de rebellen dat ze de stad en de haven volledig in handen hadden. Dat de wapens er donderdag stil bleven, lijkt dat alvast te bevestigen. (KVDA)

Volgens de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini is de Libische leider Muammar Khaddafi hoogstwaarschijnlijk gewond geraakt bij een bombardement. Mogelijk heeft hij ook de hoofdstad Tripoli verlaten. De Libische regering ontkent. Frattini baseert zich op informatie van de aartsbisschop van Tripoli, de Italiaan Giovanni Martinelli. "We hebben geen harde bewijzen. Ik hecht wel veel geloofwaardigheid aan de woorden van Martinelli," zei Frattini aan het Italiaanse persagentschap ANSA. Luchtaanval Over waar Khaddafi zich dan nu zou bevinden, heeft Frattini geen informatie. Ook is niet bekend bij welk bombardement de Libische leider gewond zou zijn geraakt. Dat kan donderdag gebeurd zijn. Toen maakte de Libische regering bekend dat bij luchtaanvallen van de NAVO op het residentieel complex van Khaddafi in Tripoli drie doden en ook enkele gewonden waren gevallen. De Libische regering heeft tegenover televisiezender Arabiya de beweringen van Frattini al tegengesproken. Stil Volgens de NAVO is donderdag in de havenstad Misrata voor het eerst sinds lang geen schot gelost en geen bom gedropt. "We hebben geen weet van aanvallen op de stad of de haven gisteren," zei luitenant-kolonel Mike Bracken vrijdag op een persbriefing.. Woensdag werd nog hevige strijd geleverd in Misrata, maar 's avonds claimden de rebellen dat ze de stad en de haven volledig in handen hadden. Dat de wapens er donderdag stil bleven, lijkt dat alvast te bevestigen. (KVDA)