De uitbater van de kerncentrale van Fukushima, Tokyo Electric Power (Tepco), zou een nettoverlies van ruim 9 miljard euro bekendmaken voor het afgelopen boekjaar, vanwege het nucleaire ongeval. Dat bericht de Japanse zakenkrant Nikkei woensdag.

De maatschappij zou voor het boekjaar dat eindigt op 31 maart een kolossale som van 1.100 miljard yen (9,5 miljard euro) uitzonderlijke kosten moeten rekenen. Het gaat om reserves voor de waardeverminderingen van activa in vier van de zes reactoren die onbruikbaar zijn geworden in Fukushima 1, evenals de betreffende kernbrandstof, aldus de financiële krant Nikkei. Tepco zou ook een verlies moeten inschrijven voor fiscale aanpassingen.

Voor het ongeval hoopte Tepco het afgelopen boekjaar af te ronden met een nettowinst van 110 miljard yen. Die hypothese is inmiddels compleet onrealistisch geworden. Door de onuitgegeven situatie kon Tepco kon nog niet de dag bepalen waarop het zijn jaarresultaten gaat bekendmaken. Gewoonlijk was dat eind april. (Belga)

De uitbater van de kerncentrale van Fukushima, Tokyo Electric Power (Tepco), zou een nettoverlies van ruim 9 miljard euro bekendmaken voor het afgelopen boekjaar, vanwege het nucleaire ongeval. Dat bericht de Japanse zakenkrant Nikkei woensdag. De maatschappij zou voor het boekjaar dat eindigt op 31 maart een kolossale som van 1.100 miljard yen (9,5 miljard euro) uitzonderlijke kosten moeten rekenen. Het gaat om reserves voor de waardeverminderingen van activa in vier van de zes reactoren die onbruikbaar zijn geworden in Fukushima 1, evenals de betreffende kernbrandstof, aldus de financiële krant Nikkei. Tepco zou ook een verlies moeten inschrijven voor fiscale aanpassingen. Voor het ongeval hoopte Tepco het afgelopen boekjaar af te ronden met een nettowinst van 110 miljard yen. Die hypothese is inmiddels compleet onrealistisch geworden. Door de onuitgegeven situatie kon Tepco kon nog niet de dag bepalen waarop het zijn jaarresultaten gaat bekendmaken. Gewoonlijk was dat eind april. (Belga)