De paus herhaalde dat homoseksuelen volgens de catechismus "niet gediscrimineerd moeten worden, maar moeten worden gerespecteerd en op pastoraal vlak moeten worden begeleid".

Bovendien moet de Kerk vergiffenis vragen aan de mensen die ze heeft gemarginaliseerd, niet alleen homoseksuelen maar ook veel andere mensen. "Ik denk dat de Kerk zich niet alleen moet verontschuldigen tegenover homoseksuelen die ze heeft beledigd, maar ook tegenover de armen, de vrouwen die werden uitgebuit, de kinderen die werden uitgebuit door ze verplicht te laten werken. Ze moet zich verontschuldigen omdat ze zoveel wapens heeft gezegend", aldus de paus volgens BBC.

"Als iemand homoseksueel is en op zoek gaat naar God en van goede wil is, wie ben ik dan om over hem te oordelen?", aldus Franciscus nog.

Paus Franciscus geniet van veel respect in de LGBT-gemeenschap vanwege zijn positieve houding tegenover homoseksuelen.

Conservatieve christenen menen echter dat zijn opmerkingen dubbelzinnig zijn rond seksuele moraliteit. (Belga/JH)

De paus herhaalde dat homoseksuelen volgens de catechismus "niet gediscrimineerd moeten worden, maar moeten worden gerespecteerd en op pastoraal vlak moeten worden begeleid". Bovendien moet de Kerk vergiffenis vragen aan de mensen die ze heeft gemarginaliseerd, niet alleen homoseksuelen maar ook veel andere mensen. "Ik denk dat de Kerk zich niet alleen moet verontschuldigen tegenover homoseksuelen die ze heeft beledigd, maar ook tegenover de armen, de vrouwen die werden uitgebuit, de kinderen die werden uitgebuit door ze verplicht te laten werken. Ze moet zich verontschuldigen omdat ze zoveel wapens heeft gezegend", aldus de paus volgens BBC. "Als iemand homoseksueel is en op zoek gaat naar God en van goede wil is, wie ben ik dan om over hem te oordelen?", aldus Franciscus nog. Paus Franciscus geniet van veel respect in de LGBT-gemeenschap vanwege zijn positieve houding tegenover homoseksuelen. Conservatieve christenen menen echter dat zijn opmerkingen dubbelzinnig zijn rond seksuele moraliteit. (Belga/JH)