Dat heeft zijn advocate Margaret Wong bekendgemaakt. De 69-jarige Onyango Obama, die in Kenia geboren werd, kwam in oktober 1963 met een studentenvisum aan in de VS en verbleef sindsdien in de regio Boston. Dat visum verviel in 1970 en Onyango kreeg in 1986 en 1989 het bevel het land te verlaten. Nadat hij in 1992 een proces in beroep verloor, verbleef Onyango illegaal in de VS. Zijn dossier kwam weer aan de oppervlakte toen hij in 2011 werd opgepakt voor dronken rijden.

President nooit ontmoet

"Ik heb een neef. Hij is de president van de Verenigde Staten", getuigde de zestiger dinsdag tijdens zijn hoorzitting. Volgens zijn advocate was het de overleden vader van Barack Obama die zijn broer Onyango indertijd naar de Verenigde Staten had laten overkomen om er aan een privéschool les te volgen. Volgens de krant The Boston Globe preciseerde de oom van de VS-president ook dat zijn neef zowat drie weken bij hem verbleef toen Barack Obama eind jaren tachtig studeerde aan de Harvard Law School, net buiten Boston. Volgens officiële verklaringen van het Witte Huis heeft de president zijn oom nooit ontmoet. (Belga/TV)

Dat heeft zijn advocate Margaret Wong bekendgemaakt. De 69-jarige Onyango Obama, die in Kenia geboren werd, kwam in oktober 1963 met een studentenvisum aan in de VS en verbleef sindsdien in de regio Boston. Dat visum verviel in 1970 en Onyango kreeg in 1986 en 1989 het bevel het land te verlaten. Nadat hij in 1992 een proces in beroep verloor, verbleef Onyango illegaal in de VS. Zijn dossier kwam weer aan de oppervlakte toen hij in 2011 werd opgepakt voor dronken rijden."Ik heb een neef. Hij is de president van de Verenigde Staten", getuigde de zestiger dinsdag tijdens zijn hoorzitting. Volgens zijn advocate was het de overleden vader van Barack Obama die zijn broer Onyango indertijd naar de Verenigde Staten had laten overkomen om er aan een privéschool les te volgen. Volgens de krant The Boston Globe preciseerde de oom van de VS-president ook dat zijn neef zowat drie weken bij hem verbleef toen Barack Obama eind jaren tachtig studeerde aan de Harvard Law School, net buiten Boston. Volgens officiële verklaringen van het Witte Huis heeft de president zijn oom nooit ontmoet. (Belga/TV)