Craft volgt Nikki Haley op, die vorig jaar opstapte. Haar eerste grote test volgt over twee weken al, wanneer de lidstaten bijeenkomen voor jaarlijkse bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de VN.

De benoeming van Craft botste op verzet van centrumlinkse Democraten in de Senaat. Ze wezen op een reeks onverklaarde afwezigheden tijdens haar ambtstermijn als ambassadeur van Canada onder president Donald Trump. Dit jaar stopte ze met die job. Volgens prominenten van oppositiepartij heeft Craft ook te weinig ervaring.

Craft volgt Nikki Haley op, die vorig jaar opstapte. Haar eerste grote test volgt over twee weken al, wanneer de lidstaten bijeenkomen voor jaarlijkse bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de VN. De benoeming van Craft botste op verzet van centrumlinkse Democraten in de Senaat. Ze wezen op een reeks onverklaarde afwezigheden tijdens haar ambtstermijn als ambassadeur van Canada onder president Donald Trump. Dit jaar stopte ze met die job. Volgens prominenten van oppositiepartij heeft Craft ook te weinig ervaring.