De kelder waarin de Oostenrijker Josef Fritzl zijn dochter jarenlang misbruikte, zal met beton worden gedicht. De onderaardse verdieping moet eind dit jaar of begin 2012 afgesloten zijn, deelde de curator van de man, Walter Anzböck, vrijdag mee.

In april 2008 raakte bekend dat de elektrotechnicus zijn dochter 24 jaar lang opgesloten hield in zijn kelder en haar ontelbare malen misbruikte. Hij verwekte zeven kinderen bij haar. De nu 76-jarige man werd veroordeeld tot een levenslange celstraf, zijn familie nam een nieuwe identiteit aan. De zaak zorgde wereldwijd voor ophef.

Toekomst van het huis

Over de toekomst van het huis wordt in Oostenrijk al enkele jaren gediscussieerd. Vorig jaar nog deelden media mee dat het huis tot op de grond afgebroken moest worden. Nu wordt dus enkel de kelder vernietigd.

Via slangen en gaten in de zoldering moet er beton in de ruimte gepompt worden, zodat de kelder ontoegankelijk wordt. Alles moet achter gesloten deuren gebeuren, aldus Anzböck. Wat daarna met het leegstaand huis moet gebeuren, blijft nog onbekend. (Belga/TE)

De kelder waarin de Oostenrijker Josef Fritzl zijn dochter jarenlang misbruikte, zal met beton worden gedicht. De onderaardse verdieping moet eind dit jaar of begin 2012 afgesloten zijn, deelde de curator van de man, Walter Anzböck, vrijdag mee. In april 2008 raakte bekend dat de elektrotechnicus zijn dochter 24 jaar lang opgesloten hield in zijn kelder en haar ontelbare malen misbruikte. Hij verwekte zeven kinderen bij haar. De nu 76-jarige man werd veroordeeld tot een levenslange celstraf, zijn familie nam een nieuwe identiteit aan. De zaak zorgde wereldwijd voor ophef. Toekomst van het huis Over de toekomst van het huis wordt in Oostenrijk al enkele jaren gediscussieerd. Vorig jaar nog deelden media mee dat het huis tot op de grond afgebroken moest worden. Nu wordt dus enkel de kelder vernietigd. Via slangen en gaten in de zoldering moet er beton in de ruimte gepompt worden, zodat de kelder ontoegankelijk wordt. Alles moet achter gesloten deuren gebeuren, aldus Anzböck. Wat daarna met het leegstaand huis moet gebeuren, blijft nog onbekend. (Belga/TE)