Kardinalen uit de hele wereld zijn vrijdag bijeen in het Vaticaan voor overleg met paus Benedictus XVI over onder meer het misbruik binnen de kerk.

De paus had op 8 november aangekondigd dat hij alle kardinalen zou uitnodigen voor 'een dag van reflectie en gebed'. Eén van de thema's die de kerkvorst in het vooruitzicht stelde, was het antwoord van de kerk op gevallen van seksueel misbruik.

Volgens de BBC zullen de kardinalen ook praten over de vervolging van christenen in sommige landen zoals Irak. Ook op de agenda staat de mogelijkheid voor leden van de Anglicaanse kerk om over te stappen naar de katholieke kerk.

Kardinalen uit de hele wereld zijn vrijdag bijeen in het Vaticaan voor overleg met paus Benedictus XVI over onder meer het misbruik binnen de kerk.De paus had op 8 november aangekondigd dat hij alle kardinalen zou uitnodigen voor 'een dag van reflectie en gebed'. Eén van de thema's die de kerkvorst in het vooruitzicht stelde, was het antwoord van de kerk op gevallen van seksueel misbruik. Volgens de BBC zullen de kardinalen ook praten over de vervolging van christenen in sommige landen zoals Irak. Ook op de agenda staat de mogelijkheid voor leden van de Anglicaanse kerk om over te stappen naar de katholieke kerk.