De kapitein van de Costa Concordia, Francesco Schettino, blijft ondanks zijn veroordeling tot ruim zestien jaar cel voorlopig op vrije voeten. Een rechtbank in Firenze heeft het verzoek van het parket tot onmiddellijke opsluiting wegens vluchtgevaar afgewezen, zo meldde het persbureau Ansa.

Scheepsramp

Schettino werd in februari tot zestien jaar en een maand cel veroordeeld voor de scheepsramp met 32 doden voor de kust van het Italiaanse eiland Giglio. Zijn advocaten tekenden beroep aan tegen het vonnis. In afwachting van die uitspraak kan de kapitein in vrijheid blijven, nu het verzoek van het parket om hem meteen aan te houden, verworpen is.

Het cruiseschip Costa Concordia voer in januari 2012 met meer dan 4.200 mensen aan boord op een klip en kapseisde op de Middellandse Zee. (Belga/WB)

De kapitein van de Costa Concordia, Francesco Schettino, blijft ondanks zijn veroordeling tot ruim zestien jaar cel voorlopig op vrije voeten. Een rechtbank in Firenze heeft het verzoek van het parket tot onmiddellijke opsluiting wegens vluchtgevaar afgewezen, zo meldde het persbureau Ansa. Schettino werd in februari tot zestien jaar en een maand cel veroordeeld voor de scheepsramp met 32 doden voor de kust van het Italiaanse eiland Giglio. Zijn advocaten tekenden beroep aan tegen het vonnis. In afwachting van die uitspraak kan de kapitein in vrijheid blijven, nu het verzoek van het parket om hem meteen aan te houden, verworpen is. Het cruiseschip Costa Concordia voer in januari 2012 met meer dan 4.200 mensen aan boord op een klip en kapseisde op de Middellandse Zee. (Belga/WB)