De rechters van het Hof van Cassatie in Rome verwierpen het verzoek van advocaat Bruno Leporatti om zijn cliënt na bijna drie maanden huisarrest weer op vrije voeten te stellen. Dat druiste echter ook in tegen het Openbaar Ministerie, dat Schettino in voorlopige hechtenis wil laten nemen, omdat er vluchtgevaar bestaat en hij als vrij man bewijsmateriaal zou kunnen manipuleren.

De Romeinse rechters gaven geen motivering voor hun beslissing. Onderzoeksrechter Valeria Montesarchio had slechts vier dagen na de schipbreuk van 13 januari voor het eiland Giglio de gevangenschap van Schettino omgezet in huisarrest. Een Florentijnse rechtbank bevestigde die aangevochten beslissing op 7 februari.

Een voorproefje op de vrijheid kreeg Schettino op Paasdag. Hij mocht zijn woning in Meta di Sorrento bij Napels drie uur verlaten voor een feestmaal bij zijn zus, aldus het persagentschap Ansa. Schettino's advocaat Bruno Leporatti heeft berekend dat Schettino in de tweede helft van juli, dus na zes maanden, kan vrijkomen, omdat dan de termijn van het huisarrest is afgelopen.

Schipbreuk Costa Concordia

De Costa Concordia was op 13 januari met meer dan 4200 mensen aan boord voor het Toscaanse eiland Giglio in de Middellandse Zee op de rotsen gelopen. Bij de schipbreuk kwamen 30 mensen om, twee worden er nog vermist. Momenteel wordt het wegslepen van het schip voorbereid, wat tot de lente van 2013 kan duren.

De kapitein wordt onder meer meervoudige doodslag door nalatigheid, het veroorzaken van een schipbreuk en het verlaten van het cruiseschip voor alle passagiers waren geëvacueerd ten laste gelegd. (Belga/INM)

De rechters van het Hof van Cassatie in Rome verwierpen het verzoek van advocaat Bruno Leporatti om zijn cliënt na bijna drie maanden huisarrest weer op vrije voeten te stellen. Dat druiste echter ook in tegen het Openbaar Ministerie, dat Schettino in voorlopige hechtenis wil laten nemen, omdat er vluchtgevaar bestaat en hij als vrij man bewijsmateriaal zou kunnen manipuleren. De Romeinse rechters gaven geen motivering voor hun beslissing. Onderzoeksrechter Valeria Montesarchio had slechts vier dagen na de schipbreuk van 13 januari voor het eiland Giglio de gevangenschap van Schettino omgezet in huisarrest. Een Florentijnse rechtbank bevestigde die aangevochten beslissing op 7 februari. Een voorproefje op de vrijheid kreeg Schettino op Paasdag. Hij mocht zijn woning in Meta di Sorrento bij Napels drie uur verlaten voor een feestmaal bij zijn zus, aldus het persagentschap Ansa. Schettino's advocaat Bruno Leporatti heeft berekend dat Schettino in de tweede helft van juli, dus na zes maanden, kan vrijkomen, omdat dan de termijn van het huisarrest is afgelopen. Schipbreuk Costa Concordia De Costa Concordia was op 13 januari met meer dan 4200 mensen aan boord voor het Toscaanse eiland Giglio in de Middellandse Zee op de rotsen gelopen. Bij de schipbreuk kwamen 30 mensen om, twee worden er nog vermist. Momenteel wordt het wegslepen van het schip voorbereid, wat tot de lente van 2013 kan duren. De kapitein wordt onder meer meervoudige doodslag door nalatigheid, het veroorzaken van een schipbreuk en het verlaten van het cruiseschip voor alle passagiers waren geëvacueerd ten laste gelegd. (Belga/INM)