Tijdens het bezoek van de kapitein, dat onder grote mediabelangstelling verliep, zouden vooral de noodgeneratoren bekeken worden.

Schettino moet zich voor een rechtbank in het Toscaanse Grosseto verantwoorden voor de averij. Zijn advocaat had gevraagd of hij samen met de rechters en het parket aan boord van het wrak mocht gaan voor een technische inspectie en de rechtbank had daarmee ingestemd.

Schettino is aangeklaagd omdat hij het schip nog tijdens de evacuatie van de opvarenden verliet. Van de ruim 4.000 mensen aan boord kwamen er 32 om het leven bij de schipbreuk.

Het schip kapseisde twee jaar geleden, in januari 2012, voor de kust van Isola del Giglio. (Belga/TE)

Tijdens het bezoek van de kapitein, dat onder grote mediabelangstelling verliep, zouden vooral de noodgeneratoren bekeken worden. Schettino moet zich voor een rechtbank in het Toscaanse Grosseto verantwoorden voor de averij. Zijn advocaat had gevraagd of hij samen met de rechters en het parket aan boord van het wrak mocht gaan voor een technische inspectie en de rechtbank had daarmee ingestemd.Schettino is aangeklaagd omdat hij het schip nog tijdens de evacuatie van de opvarenden verliet. Van de ruim 4.000 mensen aan boord kwamen er 32 om het leven bij de schipbreuk.Het schip kapseisde twee jaar geleden, in januari 2012, voor de kust van Isola del Giglio. (Belga/TE)