Veiligheidstroepen hebben de gekaapte ferry "Kartepe" in de zee van Marmara bestormd. Daarbij kwam de kaper om het leven.
Eerder raakte bekend dat één of meer onbekenden de ferry "Kartepe" gekaapt hadden in de zee van Marmara. Er zaten vermoedelijk 24 opvarenden op de ferry. De ferry voer van Izmit naar Golcuk, twee havensteden ten zuidoosten van Istanboel.

Turkse veiligheidstroepen hebben nu een einde gemaakt aan de kaping. Daarbij werd de gijzelnemer, een koerdische militant, gedood. Aanvankelijk was sprake van meerdere kapers die volgens de Turkse nieuwszender NTV lid waren van de militaire arm van de Koerdische afscheidsbeweging PKK.

"Op de gijzelnemer van de veerboot is geen enkel explosief gevonden. Op het lijk hebben wij een dispositief gevonden van kabels en een fles die op een bom lijkt", zei gouverneur Ercan Topaca tegenover het Anatolische persbureau.

De kaper was 28 tot 30 jaar oud en eiste zijn actie op in naam van de Koerdische Arbeiderspartij PKK. (Belga/INM)

Veiligheidstroepen hebben de gekaapte ferry "Kartepe" in de zee van Marmara bestormd. Daarbij kwam de kaper om het leven. Eerder raakte bekend dat één of meer onbekenden de ferry "Kartepe" gekaapt hadden in de zee van Marmara. Er zaten vermoedelijk 24 opvarenden op de ferry. De ferry voer van Izmit naar Golcuk, twee havensteden ten zuidoosten van Istanboel. Turkse veiligheidstroepen hebben nu een einde gemaakt aan de kaping. Daarbij werd de gijzelnemer, een koerdische militant, gedood. Aanvankelijk was sprake van meerdere kapers die volgens de Turkse nieuwszender NTV lid waren van de militaire arm van de Koerdische afscheidsbeweging PKK. "Op de gijzelnemer van de veerboot is geen enkel explosief gevonden. Op het lijk hebben wij een dispositief gevonden van kabels en een fles die op een bom lijkt", zei gouverneur Ercan Topaca tegenover het Anatolische persbureau. De kaper was 28 tot 30 jaar oud en eiste zijn actie op in naam van de Koerdische Arbeiderspartij PKK. (Belga/INM)