De discussie over wie de meerderheid in het nieuwe parlement heeft, heeft de regeringsvorming onder de nieuw verkozen president Tshisekedi vertraagd. Het Front commun pour le Congo (FCC) rond de aftredende president Joseph Kabila eist de parlmentaire meerderheid op.

Volgens het communiqué is na gesprekken tussen beide kampen gebleken dat het kamp rond Kabila die meerderheid heeft. Maar 'gezien de wil van het volk' bij de recente presidents- en parlementsverkiezingen hebben beide blokken gezegd een coalitieregering te willen vormen.

De discussie over wie de meerderheid in het nieuwe parlement heeft, heeft de regeringsvorming onder de nieuw verkozen president Tshisekedi vertraagd. Het Front commun pour le Congo (FCC) rond de aftredende president Joseph Kabila eist de parlmentaire meerderheid op. Volgens het communiqué is na gesprekken tussen beide kampen gebleken dat het kamp rond Kabila die meerderheid heeft. Maar 'gezien de wil van het volk' bij de recente presidents- en parlementsverkiezingen hebben beide blokken gezegd een coalitieregering te willen vormen.