Kamelen krijgen racepakken

Een kamelenrace in de Emiraten © Reuters

Kamelen krijgen racepakken

Vanaf volgend jaar zullen de kamelen uit de Verenigde Arabische Emiraten speciale pakken dragen, die de prestaties moeten verhogen.

Dat meldt The National, een Engelstalige krant in de Emiraten.

De kamelen uit de Emiraten zijn niet de grootste, de mooiste of de snelste, zo geeft de krant toe, wat in een land waar miljoenen verdiend worden met kamelenraces, en waar kamelen soms ruim een miljoen dollar kosten, een probleempje kan zijn.

Maar: geïnspireerd door loopsokken en andere prestatie verhogende kledij in de atletiek en de wielerwereld ontwikkelt een Duitse firma nu pakken voor kamelen, zowel racepakken als “schoonheidspakken”. De pakken, die in tien minuten zouden aan- en uitgetrokken kunnen worden (als de kameel er afdoende op getraind is), moeten de bloedcirculatie bij de dieren stimuleren, en zouden zowel voor als na de training gedragen moeten worden om verzuring tegen te gaan, en spierherstel te bevorderen. Er zouden ook pakken ontwikkeld worden die tijdens de races gedragen kunnen worden.

Maatwerk

Het aanmeten van pakken aan kamelen is niet zo simpel, leert The National zijn lezers. Kamelen zijn ongelijke dieren, in die zin dat hun bouw en de plaats van hun bult nogal verschillen. Volgens de Duitse producent zal op maat gewerkt worden. Ook moeten de pakken tegen een stoot kunnen, want de dieren zijn minder subtiel dan bijvoorbeeld paarden.

Hoeveel de pakken zullen kosten, meldt het artikel niet.

(RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content