Jurylid: ‘Zimmerman heeft het hart op de juiste plaats’

© ImageGlobe

Een van de juryleden die George Zimmerman vrijsprak, zegt dat ze ‘niet twijfelde’ aan het feit dat hij voor zijn leven vreesde tijdens zijn ruzie met Trayvon Martin.

De vrouw, die bekend staat als Juror B37, sprak zich als eerste publiekelijk uit in de zaak. Tegen televisiezender CNN zei ze dat ze gelooft dat Zimmerman ‘het hart op de juiste plaats had’ in de nacht dat hij Martin in Florida doodschoot, maar dat hij niet ‘goed oordeelde’ tijdens de confrontatie met de tiener.

‘Ik denk dat George Zimmerman een man is met het hart op de juiste plaats, maar die werd dooreengeschud door het vandalisme in de buurten, hij wilde deze mensen zo graag pakken, dat hij meer deed dan wat hij eigenlijk mocht doen’.

‘Hij had het recht’

Als Zimmerman al schuldig is aan iets dan is het aan een gebrek aan ‘goed oordeel’, aldus het jurrylid. Volgens haar heeft Martin ook als eerste een vuistslag uitgedeeld tijdens de confrontatie en dacht Zimmerman dat zijn leven in gevaar was voor hij op Martin schoot.
‘Hij had het recht om zich te verdedigen’, zegt ze. ‘Als hij zich bedreigd voelde of dacht dat hij gewond zou raken, dan had hij dat recht’.

De eerste stemmingen onder de juryleden waren verdeeld. Drie van de zes juryleden oordeelden aanvankelijk dat Zimmerman schuldig was, maar Juror B37 was er van in het begin van overtuigd dat hij dat niet was.

De zaak-Zimmerman veroorzaakte heel wat ophef in de Verenigde Staten omdat vermoed werd dat racistische motieven meespeelden. ‘Ik denk dat de rassenkwestie bij niemand een rol speelde’, zegt het jurylid. ‘ We hebben nooit die discussie gevoerd.’

Toch geen boek

‘Wat gebeurd is, is een tragedie. Maar het is gebeurd’, besloot het jurylid. ‘Ik denk dat ze alletwee verantwoordelijk zijn voor de situatie waarin ze zich bevonden. Ik denk dat ze allebei hadden kunnen wegwandelen. Maar dat is niet gebeurd.’

Het jurylid was aanvankelijk van plan een boek te schrijven over haar ervaringen met deze zaak, maar heeft nu besloten om daar van af te zien en haar gewone leven terug op te nemen. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content