George Floyd overleed vorig jaar bij een politie-interventie in Minneapolis. De Afro-Amerikaanse man stierf nadat hij negen minuten lang de knie van de agent op zijn hals had gekregen. Het leidde tot een grote opstoot van protest tegen racisme in de VS.

Volgens zijn verdediging is Floyd overleden aan de gevolgen van een overdosis en hartproblemen. De advocaat van ex-politieagent Derek Chauvin vroeg daarom in zijn slotpleidooi om de vrijspraak. Chauvin beriep zich tijdens op het proces op het vijfde amendement bij de Grondwet om niet te moeten getuigen. Dat geeft elke verdachte het recht om te zwijgen voor een rechtbank.

Voordat de jury zich terug trok kregen de leden van de rechter nog de raad mee om absoluut onpartijdig te zijn, de bewijzen goed te bestuderen en af te wegen en de wet toe te passen.

Het is nog koffiedik kijken hoe lang de jury in beraad zal zitten.

George Floyd overleed vorig jaar bij een politie-interventie in Minneapolis. De Afro-Amerikaanse man stierf nadat hij negen minuten lang de knie van de agent op zijn hals had gekregen. Het leidde tot een grote opstoot van protest tegen racisme in de VS. Volgens zijn verdediging is Floyd overleden aan de gevolgen van een overdosis en hartproblemen. De advocaat van ex-politieagent Derek Chauvin vroeg daarom in zijn slotpleidooi om de vrijspraak. Chauvin beriep zich tijdens op het proces op het vijfde amendement bij de Grondwet om niet te moeten getuigen. Dat geeft elke verdachte het recht om te zwijgen voor een rechtbank.Voordat de jury zich terug trok kregen de leden van de rechter nog de raad mee om absoluut onpartijdig te zijn, de bewijzen goed te bestuderen en af te wegen en de wet toe te passen. Het is nog koffiedik kijken hoe lang de jury in beraad zal zitten.