De prefect van Pas-de-Calais, Fabienne Buccio, deelde het nieuws mee aan de Franse nieuwszender BFMTV. 'Het is vandaag het einde van de Jungle", aldus Buccio. "Onze opdracht is volbracht.'

De opruim, die al lang beloofd was door premier François Hollande en minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve, begon op maandag. Het was de bedoeling om alle inwoners naar een andere opvangplaats in het land te brengen. Oorspronkelijk dacht men dat de ontruiming een volledige week ging duren.

De drie dagen verliepen niet zonder slag of stoot. Zondagavond braken er relletjes uit en zowel in de nacht van dinsdag op woensdag als woensdag rond de middag brak er brand uit. (BELGA/JVL)

De prefect van Pas-de-Calais, Fabienne Buccio, deelde het nieuws mee aan de Franse nieuwszender BFMTV. 'Het is vandaag het einde van de Jungle", aldus Buccio. "Onze opdracht is volbracht.' De opruim, die al lang beloofd was door premier François Hollande en minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve, begon op maandag. Het was de bedoeling om alle inwoners naar een andere opvangplaats in het land te brengen. Oorspronkelijk dacht men dat de ontruiming een volledige week ging duren.De drie dagen verliepen niet zonder slag of stoot. Zondagavond braken er relletjes uit en zowel in de nacht van dinsdag op woensdag als woensdag rond de middag brak er brand uit. (BELGA/JVL)