Er is nog niet officieel gecommuniceerd over de arrestaties en de berichten zijn gebaseerd op vrij precieze en eensluidende "bronnen binnen justitie".

De arrestanten zijn volgens die bronnen 34, 52 en 68 jaar oud, en om 15u30 in het Bois de Boulogne zijn opgepakt. Een van hen bestuurde de drone, een tweede filmde de operatie terwijl de derde toekeek. Of er een verband bestaat met de dronevluchten die de voorbije nachten over Parijs werden uitgevoerd is niet uitgemaakt. "Voorlopig", aldus de gerechtelijke bronnen, "is dat verband niet gelegd".

Over de identiteit of de nationaliteit van de arrestanten is niets bekend, alleen dat ze werken voor de nieuwszender Al-Jazeera die zijn hoofdkantoor heeft in Qatar.

Al sinds het najaar van 2014 zijn Franse autoriteiten ongerust over drone-vluchten boven onder meer kerncentrales maar ook bijvoorbeeld boven het presidentieel paleis in hartje Parijs. De voorbije nachten werden er drone-vluchten boven Parijs gesignaleerd, wat zeker na de aanslagen van begin januari de autoriteiten ongerust stemt. In de nacht van dinsdag op woensdag, tot 6 uur in de ochtend, zijn er minstens 5 vluchten geweest, onder meer boven de Amerikaanse ambassade. Men weet niet zeker of het daarbij om één of meerdere drones ging.

(Belga/RR)

Er is nog niet officieel gecommuniceerd over de arrestaties en de berichten zijn gebaseerd op vrij precieze en eensluidende "bronnen binnen justitie".De arrestanten zijn volgens die bronnen 34, 52 en 68 jaar oud, en om 15u30 in het Bois de Boulogne zijn opgepakt. Een van hen bestuurde de drone, een tweede filmde de operatie terwijl de derde toekeek. Of er een verband bestaat met de dronevluchten die de voorbije nachten over Parijs werden uitgevoerd is niet uitgemaakt. "Voorlopig", aldus de gerechtelijke bronnen, "is dat verband niet gelegd". Over de identiteit of de nationaliteit van de arrestanten is niets bekend, alleen dat ze werken voor de nieuwszender Al-Jazeera die zijn hoofdkantoor heeft in Qatar.Al sinds het najaar van 2014 zijn Franse autoriteiten ongerust over drone-vluchten boven onder meer kerncentrales maar ook bijvoorbeeld boven het presidentieel paleis in hartje Parijs. De voorbije nachten werden er drone-vluchten boven Parijs gesignaleerd, wat zeker na de aanslagen van begin januari de autoriteiten ongerust stemt. In de nacht van dinsdag op woensdag, tot 6 uur in de ochtend, zijn er minstens 5 vluchten geweest, onder meer boven de Amerikaanse ambassade. Men weet niet zeker of het daarbij om één of meerdere drones ging.(Belga/RR)