Het hof van beroep handhaafde de straf die een lager rechter in januari 2012 had opgelegd. Dat melden Peruaanse media vrijdag.

Van der Sloot moet ook een schadevergoeding van omgerekend bijna 55.000 euro betalen aan de nabestaanden van Flores.

Natalee Holloway

Joran vermoordde op 30 mei 2010 de Peruaanse tiener Stephany Flores Ramírez. Dat gebeurde in een hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Joran gaf aan dat hij kwaad werd toen hij zag dat Stephany op zijn laptop artikelen las over de Amerikaanse studente Natalee Holloway. Die verdween precies vijf jaar eerder op Aruba. Zij wordt nog steeds vermist. Van der Sloot werd met haar verdwijning in verband gebracht, maar is er nooit voor vervolgd.

Direct na de moord vluchtte Joran naar Chili. Hij werd enkele dagen later gearresteerd en teruggestuurd naar Peru.

Voorbeeldige beslissing

De familie van Stephany Flores reageerde is blij met de straf in beroep. "Het is een voorbeeldige beslissing die moet worden toegejuicht. We hopen dat hij zijn volledige straf van 28 jaar uitzit", zei hun advocaat Edward Alvarez tegen Peruaanse media. (Belga/TV)

Het hof van beroep handhaafde de straf die een lager rechter in januari 2012 had opgelegd. Dat melden Peruaanse media vrijdag. Van der Sloot moet ook een schadevergoeding van omgerekend bijna 55.000 euro betalen aan de nabestaanden van Flores.Natalee Holloway Joran vermoordde op 30 mei 2010 de Peruaanse tiener Stephany Flores Ramírez. Dat gebeurde in een hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima. Joran gaf aan dat hij kwaad werd toen hij zag dat Stephany op zijn laptop artikelen las over de Amerikaanse studente Natalee Holloway. Die verdween precies vijf jaar eerder op Aruba. Zij wordt nog steeds vermist. Van der Sloot werd met haar verdwijning in verband gebracht, maar is er nooit voor vervolgd. Direct na de moord vluchtte Joran naar Chili. Hij werd enkele dagen later gearresteerd en teruggestuurd naar Peru. Voorbeeldige beslissing De familie van Stephany Flores reageerde is blij met de straf in beroep. "Het is een voorbeeldige beslissing die moet worden toegejuicht. We hopen dat hij zijn volledige straf van 28 jaar uitzit", zei hun advocaat Edward Alvarez tegen Peruaanse media. (Belga/TV)