'Het buitenlands beleid van deze president (Barack Obama, red.) is het meest waardeloze uit de Amerikaanse geschiedenis. Hij is zo naïef dat hij de Iraniërs zou vertrouwen en de Israëli's aan de arm neemt en ze eigenlijk naar de poorten van de oven leidt.'

Met die reactie op de Iran-deal ontlokte Republikeins presidentskandidaat en baptistisch predikant Mike Huckabee, in 2008 ook al kandidaat, heel wat controverse.

Hij bleef bovendien bij zijn uitspraken. 'Ik ben al drie keer naar Auschwitz geweest. Als ik spreek over die poorten, dan weet ik waar ik het over heb,' zo verdedigde hij zich op Fox News - de zender waarvoor hij gewerkt heeft.

URRRRGGGGHHHHHHHH

Uiteraard is deze controverse gesneden brood voor de satirische nieuwsshow van komiek Jon Stewart. Doorgaans opent hij die met een messcherpe monoloog. Niet afgelopen dinsdag. Stewart huldigt blijkbaar het adagium dat het beste antwoord op een idioot, stilte is.

De radicale uitspraak van Huckabee is de zoveelste uit de mond van een Republikeinse presidentskandidaat. Dat hoeft niet te verwonderen: de concurrentie op conservatieve zijde is met 16 kandidaten niet alleen groot, maar sinds het aantreden van Donald'Mexicanen zijn moordenaars en verkrachters' Trump ook moordend. De vastgoedmagnaat zuigt alle aandacht naar zich toe, en schoot naar de top in de peilingen.

Volgende week houdt Fox News het eerste debat tussen de Republikeinse kandidaten. Daar mogen maar 10 kandidaten aan deelnemen. Het is dus knokken voor aandacht, want Fox News maakt de selectie op basis van de plaats in de peilingen.

'Het buitenlands beleid van deze president (Barack Obama, red.) is het meest waardeloze uit de Amerikaanse geschiedenis. Hij is zo naïef dat hij de Iraniërs zou vertrouwen en de Israëli's aan de arm neemt en ze eigenlijk naar de poorten van de oven leidt.'Met die reactie op de Iran-deal ontlokte Republikeins presidentskandidaat en baptistisch predikant Mike Huckabee, in 2008 ook al kandidaat, heel wat controverse.Hij bleef bovendien bij zijn uitspraken. 'Ik ben al drie keer naar Auschwitz geweest. Als ik spreek over die poorten, dan weet ik waar ik het over heb,' zo verdedigde hij zich op Fox News - de zender waarvoor hij gewerkt heeft.Uiteraard is deze controverse gesneden brood voor de satirische nieuwsshow van komiek Jon Stewart. Doorgaans opent hij die met een messcherpe monoloog. Niet afgelopen dinsdag. Stewart huldigt blijkbaar het adagium dat het beste antwoord op een idioot, stilte is. De radicale uitspraak van Huckabee is de zoveelste uit de mond van een Republikeinse presidentskandidaat. Dat hoeft niet te verwonderen: de concurrentie op conservatieve zijde is met 16 kandidaten niet alleen groot, maar sinds het aantreden van Donald'Mexicanen zijn moordenaars en verkrachters' Trump ook moordend. De vastgoedmagnaat zuigt alle aandacht naar zich toe, en schoot naar de top in de peilingen. Volgende week houdt Fox News het eerste debat tussen de Republikeinse kandidaten. Daar mogen maar 10 kandidaten aan deelnemen. Het is dus knokken voor aandacht, want Fox News maakt de selectie op basis van de plaats in de peilingen.