In een bijdrage van een kwartier gaf John Oliver, vroeger een "correspondent" van Jon Stewart in diens Daily Show, zijn idee over de brexit. Hij noemde die brexit "geen schitterend woord en een slechter idee", gebaseerd op feitelijk onjuiste argumenten.

Hij vat het zelf als volgt samen: "Dit is wat ik voel over de EU: het is een gecompliceerde, bureaucratische, ambitieuze, arrogante, bezielende en blijvend ergerlijke instelling. En Groot-Brittannië zou wel gek zijn om eruit te vertrekken, vooral omdat het, als het blijft, er alle voordelen van kan opstrijken, terwijl het tegelijk een complete eikel kan blijven over alles. En dat is de Britse manier van doen".

Schelden in plaats van scheiden

Om zijn landgenoten over de streep te halen ten voordele van Europa heeft Oliver een lied gemaakt, in een niet heel letterlijke variant op de Ode aan de Vreugde van Beethoven (vanaf 13'55" in de bijgevoegde video). Hoewel Oliver het zo niet stelt komt het daarop neer: hij wil schelden (en zingen) in plaats van scheiden.

"Fuck you, European Union", luidt de liedaanhef, om snel over te gaan naar "Dit gezegd zijnde - blijkt dat we jullie nodig hebben. Desalniettemin: Fuck you, European Union, het voelt goed jullie dit te zeggen!"

De 'spotted dick', die ook opduikt in het lied, is een pudding met dubbele bodem.

Oliver suggereert dat dit misschien de nieuwe hymne van de EU kan worden.

In een bijdrage van een kwartier gaf John Oliver, vroeger een "correspondent" van Jon Stewart in diens Daily Show, zijn idee over de brexit. Hij noemde die brexit "geen schitterend woord en een slechter idee", gebaseerd op feitelijk onjuiste argumenten. Hij vat het zelf als volgt samen: "Dit is wat ik voel over de EU: het is een gecompliceerde, bureaucratische, ambitieuze, arrogante, bezielende en blijvend ergerlijke instelling. En Groot-Brittannië zou wel gek zijn om eruit te vertrekken, vooral omdat het, als het blijft, er alle voordelen van kan opstrijken, terwijl het tegelijk een complete eikel kan blijven over alles. En dat is de Britse manier van doen".Om zijn landgenoten over de streep te halen ten voordele van Europa heeft Oliver een lied gemaakt, in een niet heel letterlijke variant op de Ode aan de Vreugde van Beethoven (vanaf 13'55" in de bijgevoegde video). Hoewel Oliver het zo niet stelt komt het daarop neer: hij wil schelden (en zingen) in plaats van scheiden."Fuck you, European Union", luidt de liedaanhef, om snel over te gaan naar "Dit gezegd zijnde - blijkt dat we jullie nodig hebben. Desalniettemin: Fuck you, European Union, het voelt goed jullie dit te zeggen!"De 'spotted dick', die ook opduikt in het lied, is een pudding met dubbele bodem. Oliver suggereert dat dit misschien de nieuwe hymne van de EU kan worden.