Kerry is voor een kort bezoek in Brussel, drie dagen na de bloedige aanslagen op Brussels Airport en in de metro. Zijn boodschap 'je suis Bruxellois' doet denken aan oud-premier Guy Verhofstadt, die na de aanslagen van 11 september 2001 zei zich Amerikaan te voelen.

Op bezoek in België drukte Kerry in naam van de VS zijn medeleven uit met alle Belgen. De aanslagen maakten op zijn minst 31 doden en meer dan 250 gewonden. Tijdens zijn blitzbezoek aan Brussel ontmoet Kerry ook Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en koning Filip. Daarna neemt hij op de luchthaven van Zaventem deel aan een "moment van reflectie", voor hij weer naar Washington vertrekt.

Volgens premier Michel is het bezoek 'een veelzeggend teken van de vriendschap tussen de Verenigde Staten en België'. Hij bevestigde op de gemeenschappelijke persconferentie ook dat België binnenkort opnieuw F-16'S zal inzetten in de strijd tegen Islamitische Staat in Irak en dat de operatie mogelijk uitgebreid zal worden naar Syrië. (Belga/NSK)

Kerry is voor een kort bezoek in Brussel, drie dagen na de bloedige aanslagen op Brussels Airport en in de metro. Zijn boodschap 'je suis Bruxellois' doet denken aan oud-premier Guy Verhofstadt, die na de aanslagen van 11 september 2001 zei zich Amerikaan te voelen.Op bezoek in België drukte Kerry in naam van de VS zijn medeleven uit met alle Belgen. De aanslagen maakten op zijn minst 31 doden en meer dan 250 gewonden. Tijdens zijn blitzbezoek aan Brussel ontmoet Kerry ook Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en koning Filip. Daarna neemt hij op de luchthaven van Zaventem deel aan een "moment van reflectie", voor hij weer naar Washington vertrekt.Volgens premier Michel is het bezoek 'een veelzeggend teken van de vriendschap tussen de Verenigde Staten en België'. Hij bevestigde op de gemeenschappelijke persconferentie ook dat België binnenkort opnieuw F-16'S zal inzetten in de strijd tegen Islamitische Staat in Irak en dat de operatie mogelijk uitgebreid zal worden naar Syrië. (Belga/NSK)