Dat meldde eerst nieuwssite Politico en het bericht werd vervolgens door meerdere media bevestigd. Indien zijn aanstelling wordt bevestigd door de Senaat, wordt Austin de eerste Afro-Amerikaanse baas van het Pentagon.

De 67-jarige Austin, afkomstig uit de staat Alabama, was de eerste zwarte generaal in het centrale commando (CENTCOM) van het Amerikaanse leger. Onder Barack Obama was hij tevens de hoogste militair tijdens de operaties in Irak. Hij ging in 2016 met pensioen en vervulde daarna enkele functies in het bedrijfsleven.

Biden verklaarde maandag zelf dat hij nog voor kerst komt met de invulling van een aantal belangrijke kabinetsposten. Hij wil deze week nog de naam van de minister van Justitie bekendmaken en later deze maand ook de invulling van de posten van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Handel.

Dat meldde eerst nieuwssite Politico en het bericht werd vervolgens door meerdere media bevestigd. Indien zijn aanstelling wordt bevestigd door de Senaat, wordt Austin de eerste Afro-Amerikaanse baas van het Pentagon.De 67-jarige Austin, afkomstig uit de staat Alabama, was de eerste zwarte generaal in het centrale commando (CENTCOM) van het Amerikaanse leger. Onder Barack Obama was hij tevens de hoogste militair tijdens de operaties in Irak. Hij ging in 2016 met pensioen en vervulde daarna enkele functies in het bedrijfsleven. Biden verklaarde maandag zelf dat hij nog voor kerst komt met de invulling van een aantal belangrijke kabinetsposten. Hij wil deze week nog de naam van de minister van Justitie bekendmaken en later deze maand ook de invulling van de posten van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Handel.