De Democratische presidentskandidaat Joe Biden verwijt de Republikeinse president Donald Trump dat hij zich niets aantrekt van het verdeelde land en zich enkel voor zijn herverkiezing inspant. De president heeft geen belangstelling voor 'de protesten in de straat die een verscheurd land tonen', zei Biden in een toespraak in Philadelphia.

Trump wakkert volgens hem 'de vlammen van haat' aan. 'Als vreedzame demonstranten voor het Witte Huis betogen, laat hij ze met traangas wegjagen om vervolgens een communicatiestunt uit te halen voor een eerbiedwaardig kerkgebouw. Hij is met macht bezig, niet met beginselen', aldus Biden. 'Ik zal proberen de raciale wonden te genezen die dit land al lang kwellen en niet gebruiken voor politieke voordeeltjes', betoogde Biden, die door voor- en tegenstanders is bekritiseerd omdat hij zich te veel op de achtergrond zou houden.

De vroegere adjunct van Barack Obama deed Philadelphia aan in verband met de Democratische voorverkiezingen in zeven staten. De stad is de grootste in de staat Pennsylvania waar veel afgevaardigden te verdienen zijn voor het partijcongres van de Democraten in augustus.

President Trump legt krans bij rooms-katholieke gedenkplaats in Washington

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag samen met zijn vrouw Melania een bezoek gebracht aan een rooms-katholiek herinneringscentrum in de Amerikaanse hoofdstad, circa 5 kilometer ten noordoosten van het Witte Huis.

Trump ging naar de 'nationale Sint Johannes Paulus II-gedenkplaats' en legde er een krans bij het standbeeld van de Poolse paus Karol Jozef Wojtila (1920-2005). Het was volgens het Witte Huis een bezoek in het kader van het bevorderen van religieuze vrijheid. Critici beschuldigen de president er echter van religieuze plaatsen te misbruiken voor politieke doeleinden. Trump heeft maandag een bezoek gebracht aan een door relschoppers beschadigde protestantse kerk tegenover het Witte Huis. Hij liet de omgeving eerst met inzet van traangas schoonvegen omdat er rond het Witte Huis nog talrijke betogers en relschoppers rondhingen.

Ook twee Australische journalisten zouden daarbij klappen hebben gekregen van agenten.

Ook de rooms-katholieke bisschop van Washington, Wilton Gregory, vindt het bezoek aan het Johannes Pauluscentrum van Trump in deze stijl ongepast. Johannes Paulus was volgens de bisschop 'een fervent verdediger van de rechten en waardigheid van mensen' en hij zou 'dergelijke mediaoptredens voor een fotomoment afkeuren'.

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden verwijt de Republikeinse president Donald Trump dat hij zich niets aantrekt van het verdeelde land en zich enkel voor zijn herverkiezing inspant. De president heeft geen belangstelling voor 'de protesten in de straat die een verscheurd land tonen', zei Biden in een toespraak in Philadelphia. Trump wakkert volgens hem 'de vlammen van haat' aan. 'Als vreedzame demonstranten voor het Witte Huis betogen, laat hij ze met traangas wegjagen om vervolgens een communicatiestunt uit te halen voor een eerbiedwaardig kerkgebouw. Hij is met macht bezig, niet met beginselen', aldus Biden. 'Ik zal proberen de raciale wonden te genezen die dit land al lang kwellen en niet gebruiken voor politieke voordeeltjes', betoogde Biden, die door voor- en tegenstanders is bekritiseerd omdat hij zich te veel op de achtergrond zou houden. De vroegere adjunct van Barack Obama deed Philadelphia aan in verband met de Democratische voorverkiezingen in zeven staten. De stad is de grootste in de staat Pennsylvania waar veel afgevaardigden te verdienen zijn voor het partijcongres van de Democraten in augustus. De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag samen met zijn vrouw Melania een bezoek gebracht aan een rooms-katholiek herinneringscentrum in de Amerikaanse hoofdstad, circa 5 kilometer ten noordoosten van het Witte Huis.Trump ging naar de 'nationale Sint Johannes Paulus II-gedenkplaats' en legde er een krans bij het standbeeld van de Poolse paus Karol Jozef Wojtila (1920-2005). Het was volgens het Witte Huis een bezoek in het kader van het bevorderen van religieuze vrijheid. Critici beschuldigen de president er echter van religieuze plaatsen te misbruiken voor politieke doeleinden. Trump heeft maandag een bezoek gebracht aan een door relschoppers beschadigde protestantse kerk tegenover het Witte Huis. Hij liet de omgeving eerst met inzet van traangas schoonvegen omdat er rond het Witte Huis nog talrijke betogers en relschoppers rondhingen. Ook twee Australische journalisten zouden daarbij klappen hebben gekregen van agenten. Ook de rooms-katholieke bisschop van Washington, Wilton Gregory, vindt het bezoek aan het Johannes Pauluscentrum van Trump in deze stijl ongepast. Johannes Paulus was volgens de bisschop 'een fervent verdediger van de rechten en waardigheid van mensen' en hij zou 'dergelijke mediaoptredens voor een fotomoment afkeuren'.