Dat zei de aanstaande Amerikaanse president Joe Biden maandag.

'Op dit moment krijgen we van het vertrekkende bestuur gewoon niet alle informatie die we nodig hebben op het gebied van nationale veiligheid. Het is niets minder dan, naar mijn mening, onverantwoordelijkheid', zei Biden in een toespraak vanuit zijn woonplaats Wilmington (Delaware). Hij waarschuwde dat de vijanden van de VS,onder meer inzake cyberaanvallen, hun voordeel kunnen doen met de slechte samenwerking tussen de uittredende en de aankomende regering.

Trump weigert toe te geven dat hij de presidentsverkiezingen van november heeft verloren. Hij heeft Biden niet ontmoet en het is onduidelijk of hij dat vóór de inauguratie op 20 januari wel zal doen. Traditioneel werken de vertrekkende machthebbers samen met het inkomende team om een vlotte overgang te verzekeren, dit in naam van het nationale belang.

Dat zei de aanstaande Amerikaanse president Joe Biden maandag.'Op dit moment krijgen we van het vertrekkende bestuur gewoon niet alle informatie die we nodig hebben op het gebied van nationale veiligheid. Het is niets minder dan, naar mijn mening, onverantwoordelijkheid', zei Biden in een toespraak vanuit zijn woonplaats Wilmington (Delaware). Hij waarschuwde dat de vijanden van de VS,onder meer inzake cyberaanvallen, hun voordeel kunnen doen met de slechte samenwerking tussen de uittredende en de aankomende regering. Trump weigert toe te geven dat hij de presidentsverkiezingen van november heeft verloren. Hij heeft Biden niet ontmoet en het is onduidelijk of hij dat vóór de inauguratie op 20 januari wel zal doen. Traditioneel werken de vertrekkende machthebbers samen met het inkomende team om een vlotte overgang te verzekeren, dit in naam van het nationale belang.