In februari waarschuwde Islamitische Staat al voor aanslagen in Frankrijk. Volgens de Vlaamse jihadexpert Pieter Van Ostaeyen werden de statements voorgelezen door twee Belgische Syriëstrijders afkomstig uit Verviers. In een van de twee mededelingen wordt ook de Franssprekende bevolking van België gewaarschuwd.

Van Ostaeyen publiceerde de statements in februari op zijn website en identificeerde de twee sprekers die te zien zijn in de twee videoboodschappen. Het zou gaan om Lofti Aoumeur, een 24-jarige man uit Verviers die tussen 2010 en 2012 dienst deed in het medisch compartiment van het Belgische leger. De andere spreker zou Redwane Hajaoui zijn, 22 jaar en eveneens afkomstig uit Verviers.

Nachtmerrie is nog maar begonnen

In een van de twee boodschappen, die vermoedelijk dateren van februari - dus na de aanslagen op Charlie Hebdo in januari -, waarschuwen de jihadisten dat "de nachtmerrie nog maar pas is begonnen".

"We wachten op het bevel van onze kalief, Abu Bakr al-Baghdadi, om jullie te bombarderen, te doden, te onthoofden. De nachtmerrie is nog maar pas begonnen. We zullen geen medelijden hebben met jullie."

Ondertussen zijn er meer en meer geruchten die wijzen op een Belgische betrokkenheid bij de bloedige aanslagen in Parijs van vrijdagavond. Bij het kabinet van Jan Jambon wou men deze informatie echter niet bevestigen. Van Ostaeyen noemde deze reeks aanslagen het "voorlopige orgelpunt" van IS. "Dit is wat ze willen: chaos, anarchie en angst zaaien", zei Van Ostaeyen zaterdag. "Ze hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk mensen mee de dood in te jagen."

In februari waarschuwde Islamitische Staat al voor aanslagen in Frankrijk. Volgens de Vlaamse jihadexpert Pieter Van Ostaeyen werden de statements voorgelezen door twee Belgische Syriëstrijders afkomstig uit Verviers. In een van de twee mededelingen wordt ook de Franssprekende bevolking van België gewaarschuwd. Van Ostaeyen publiceerde de statements in februari op zijn website en identificeerde de twee sprekers die te zien zijn in de twee videoboodschappen. Het zou gaan om Lofti Aoumeur, een 24-jarige man uit Verviers die tussen 2010 en 2012 dienst deed in het medisch compartiment van het Belgische leger. De andere spreker zou Redwane Hajaoui zijn, 22 jaar en eveneens afkomstig uit Verviers. In een van de twee boodschappen, die vermoedelijk dateren van februari - dus na de aanslagen op Charlie Hebdo in januari -, waarschuwen de jihadisten dat "de nachtmerrie nog maar pas is begonnen". "We wachten op het bevel van onze kalief, Abu Bakr al-Baghdadi, om jullie te bombarderen, te doden, te onthoofden. De nachtmerrie is nog maar pas begonnen. We zullen geen medelijden hebben met jullie." Ondertussen zijn er meer en meer geruchten die wijzen op een Belgische betrokkenheid bij de bloedige aanslagen in Parijs van vrijdagavond. Bij het kabinet van Jan Jambon wou men deze informatie echter niet bevestigen. Van Ostaeyen noemde deze reeks aanslagen het "voorlopige orgelpunt" van IS. "Dit is wat ze willen: chaos, anarchie en angst zaaien", zei Van Ostaeyen zaterdag. "Ze hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk mensen mee de dood in te jagen."