Jemenieten laten zich niet afschrikken

© epa

Ondanks verschillende gewonden en de oproep tot kalmte van islamitische geestelijken en het leger werd er in verschillende Jemenitische steden voor de zevende dag op rij betoogd.

Voor de zevende dag op rij verzamelden anti-regeringsbetogers in het centrum van de hoofdstad Sanaa. Ooggetuigen zeggen dat de vreedzame manifestatie werd onderbroken door agressieve aanhangers van de republiek. Minstens veertien mensen raakten hierbij gewond.

Oproepen tot kalmte van het leger en van sjeik Abdul-Majeed al-Zindani lijken tot nu toe niets uit te halen. “Verandering via straatprotest heeft geen zin”, zei de sjeik. Velen beschouwen hem als een bondgenoot van president Saleh.

Ook in andere steden, onder meer in de zuidelijke havenstad Aden, vonden er betogingen plaats tegen het huidige regime.

Woensdag nog werden in Sanaa en Aden twee mensen gedood bij botsingen tussen tegenstanders van het bewind en de politie. Talrijke anderen raakten gewond.

Geen presidentskandidaat

Saleh, die al 32 jaar de plak zwaait in Jemen, heeft beloofd in 2013 niet meer te streven naar een nieuw mandaat als president en evenmin zijn zoon naar voren te schuiven. Die beloftes hebben de woede bij veel Jemenieten echter niet kunnen sussen.

Net zoals in de andere Arabische landen hebben ook de Jemenitische betogers genoeg van de armoede en corruptie in hun land.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content