'Laten we hand in hand gaan om ons doel te bereiken' en 'het volk wil een overgangsraad', scandeerden de betogers, die volgens de organisatoren met ongeveer 250.000 waren. De optocht vond in het noorden van de hoofdstad plaats onder bescherming van de soldaten van de dissidente generaal Ali Mohsen al-Ahmar.

Aanhangers Saleh 'trouw aan president en leger' In het zuiden van Sanaa kwamen tienduizenden aanhangers van Saleh bijeen die portretten van de president meedroegen en trouw aan hem verkondigden alsook aan het leger, waarvan de elite-eenheden door zijn zoon Ahmed en zijn neven geleid worden.

Andere manifestaties vonden in Saada, in het noorden, en de provincie Hadramout, in het zuidoosten, plaats, terwijl de toestand in het zuiden gespannen blijft rond Zinjibar, dat sinds eind mei in handen is van vermoedelijke strijders van al-Qaida. (Belga/SD)

'Laten we hand in hand gaan om ons doel te bereiken' en 'het volk wil een overgangsraad', scandeerden de betogers, die volgens de organisatoren met ongeveer 250.000 waren. De optocht vond in het noorden van de hoofdstad plaats onder bescherming van de soldaten van de dissidente generaal Ali Mohsen al-Ahmar. Aanhangers Saleh 'trouw aan president en leger' In het zuiden van Sanaa kwamen tienduizenden aanhangers van Saleh bijeen die portretten van de president meedroegen en trouw aan hem verkondigden alsook aan het leger, waarvan de elite-eenheden door zijn zoon Ahmed en zijn neven geleid worden. Andere manifestaties vonden in Saada, in het noorden, en de provincie Hadramout, in het zuidoosten, plaats, terwijl de toestand in het zuiden gespannen blijft rond Zinjibar, dat sinds eind mei in handen is van vermoedelijke strijders van al-Qaida. (Belga/SD)