Jean-Marie Le Pen: ‘We bouwen een oven voor Joodse zanger Patrick Bruel’

Jean-Marie Le Pen © AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

Jean-Marie Le Pen, de oprichter en erevoorzitter van het Franse Front National, zorgt opnieuw voor ophef met een antisemitische uitspraak. In een reactie op kritiek van de Frans-Joodse zanger Patrick Bruel zei hij ‘de volgende keer weer een oven te zullen bouwen’.

JLe Pen deed zijn uitspraken in een filmpje dat bedoeld was voor de website van een Front National, maar inmiddels weer werd verwijderd. Het filmpje staat wel nog op Dailymotion. Bekijk de video onder dit artikel.

In het interview reageert Le Pen zeer grof op de kritiek van enkele Franse beroemdheden op het Front National, dat nu geleid wordt door zijn dochter Marine en dat bij de Europese verkiezingen van 25 mei een enorme winst boekte.

Oven

‘Meneer Yannick Noah heeft gezegd dat hij niet meer zou zingen in Frankrijk als het FN de grootste partij van het land zou worden. Ze houden hun woord niet, hé.’

En meneer Bruel ook, zo komt de interviewster tussen. Le Pen: ‘Ja, dat verbaast me niet. Maar luister: de volgende keer bouwen we wel weer een oven’.

Bruel: ‘Erg voor zes miljoen mensen’

Patrick Bruel heeft gereageerd via zijn Facebookpagina: ‘Ik ben niet bedroefd om mezelf. De geestverwarring en de provocaties van dit individu raken mij al lang niet meer. Neen, ik ben bedroefd om de herinnering van meer dan zes miljoen mensen’.

De organisatie SOS Racisme heeft al aangekondigd dat ze klacht gaat indienen tegen de antisemitische uitspraak van Le Pen.

Schofferen

Jean-Marie Le Pen staat gekend omwille van zijn schofferend taalgebruik. In het verleden werd hij geregeld beschuldigd van racistische uitspraken en negationisme.

Eerder dit jaar nog zei hij tijdens een campagnebijeenkomst in Marseille in dat ‘ebola in drie maanden tijd het immigratieprobleem kan oplossen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content