Het nieuws komt na de onthullingen dat een reeks adviseurs van het Witte Huis nog permanente machtigingen moeten krijgen, maar niettegenstaande vrije toegang hebben tot gevoelige informatie. CNN en andere media berichten dat Jared Kushner een van de adviseurs was die vrijdag via een interne nota op de hoogte werd gebracht dat zijn veiligheidsmachtiging ingeperkt werd van 'topgeheim' tot 'geheim'.

Witte Huis-woordvoerder Sarah Sanders weigerde herhaaldelijk om commentaar te geven op de beslissing tijdens een briefing dinsdag. Ze zei enkel dat Kushner 'het belangrijke werk blijft doen dat hij doet sinds hij begon in de regering'.

Stafchef John Kelly kondigde vorige week aan dat het proces van veiligheidsmachtigingen in het Witte Huis zou gewijzigd worden. Dat kwam onder vuur te liggen toen bleek dat ex-topadviseur Rob Porter een voorlopige veiligheidsmachtiging kreeg ondanks beschuldigingen van huiselijke geweld door zijn twee ex-vrouwen.

Een grote groep FBI-agenten heeft de opdracht om de grote achtergrond weg te werken van achtergrondonderzoeken naar adviseurs van Donald Trump die een veiligheidsmachtiging willen. Volgens CNN zou dat rond moeten zijn binnen ongeveer vier weken.

Het nieuws komt na de onthullingen dat een reeks adviseurs van het Witte Huis nog permanente machtigingen moeten krijgen, maar niettegenstaande vrije toegang hebben tot gevoelige informatie. CNN en andere media berichten dat Jared Kushner een van de adviseurs was die vrijdag via een interne nota op de hoogte werd gebracht dat zijn veiligheidsmachtiging ingeperkt werd van 'topgeheim' tot 'geheim'. Witte Huis-woordvoerder Sarah Sanders weigerde herhaaldelijk om commentaar te geven op de beslissing tijdens een briefing dinsdag. Ze zei enkel dat Kushner 'het belangrijke werk blijft doen dat hij doet sinds hij begon in de regering'. Stafchef John Kelly kondigde vorige week aan dat het proces van veiligheidsmachtigingen in het Witte Huis zou gewijzigd worden. Dat kwam onder vuur te liggen toen bleek dat ex-topadviseur Rob Porter een voorlopige veiligheidsmachtiging kreeg ondanks beschuldigingen van huiselijke geweld door zijn twee ex-vrouwen. Een grote groep FBI-agenten heeft de opdracht om de grote achtergrond weg te werken van achtergrondonderzoeken naar adviseurs van Donald Trump die een veiligheidsmachtiging willen. Volgens CNN zou dat rond moeten zijn binnen ongeveer vier weken.