Japanse tv draait documentaire over parachutemoord

Drie jaar na het proces van de ‘parachutemoord’ gaat de Japanse commerciële televisie er een documentaire over draaien.

Een Brits filmbedrijf zakt deze zomer af naar België om er een documentaire te draaien over de parachutemoord voor de Japanse televisie. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

De makers verbazen zich erover dat Els Clottemans in de zaak veroordeeld werd zonder direct bewijs. Het Britse filmbedrijf Telesearch zakt deze zomer af naar België om de documentaire te komen filmen. “De moord en het proces hebben destijds nauwelijks aandacht gekregen in Japan, maar als je er enkele jaren later op terugblikt, blijf je met meer vragen dan antwoorden achter”, zegt Maria Hovi van Telesearch.

“Waarom werd een jonge vrouw naar de cel gestuurd zonder één gram bewijs, zonder vingerafdrukken, zonder DNA-sporen, terwijl zowel de bedrogen echtgenoot van Els Van Doren als de gemeenschappelijke minnaar evenveel redenen kon hebben om de moord te plegen? ”

Beschikbare beelden

De Britse ploeg vroeg alle beschikbare beelden op en zal het proces minutieus proberen te reconstrueren. Volgens de krant is wel nog onduidelijk welke beelden ze zullen mogen gebruiken. Het proces werd dan wel van dag één gefilmd, maar na de veroordeling verzetten alle partijen zich tegen het gebruik van de opnames.

Eind dit jaar zou de Japanse documentaire op de televisie komen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content