Japan gaat zijn energiebeleid herbekijken wegens de kernramp in Fukushima. Kernenergie zal een significante rol blijven spelen, maar de regering wil meer nadruk op hernieuwbare energie.

Dat heeft premier Naoto Kan dinsdag gezegd.

"Het huidige energiebeleid houdt in dat tegen 2030 meer dan 50 procent van de totale elektriciteitsvoorziening uit kernenergie komt (nu is dat 30 procent, nvdr.), en meer dan 20 procent uit hernieuwbare energie. Dat plan moet nu vanaf nul worden herbekeken na dit grote incident," zei Kan. Hij wil dat de kerncentrales veiliger worden en dat hernieuwbare energie wordt gestimuleerd.

Premier Kan kondigde verder aan dat hij zijn salaris niet zal aannemen tot de nucleaire crisis voorbij is. Tot dan zal hij enkel zijn salaris van parlementariër behouden.

Tokyo Electric Power Company (Tepco), dat de beschadigde kerncentrale van Fukushima uitbaat, heeft dinsdag officieel hulp gevraagd aan de regering om het hoofd te kunnen bieden aan de kosten van de kernramp. (KVDA)

Japan gaat zijn energiebeleid herbekijken wegens de kernramp in Fukushima. Kernenergie zal een significante rol blijven spelen, maar de regering wil meer nadruk op hernieuwbare energie. Dat heeft premier Naoto Kan dinsdag gezegd. "Het huidige energiebeleid houdt in dat tegen 2030 meer dan 50 procent van de totale elektriciteitsvoorziening uit kernenergie komt (nu is dat 30 procent, nvdr.), en meer dan 20 procent uit hernieuwbare energie. Dat plan moet nu vanaf nul worden herbekeken na dit grote incident," zei Kan. Hij wil dat de kerncentrales veiliger worden en dat hernieuwbare energie wordt gestimuleerd. Premier Kan kondigde verder aan dat hij zijn salaris niet zal aannemen tot de nucleaire crisis voorbij is. Tot dan zal hij enkel zijn salaris van parlementariër behouden. Tokyo Electric Power Company (Tepco), dat de beschadigde kerncentrale van Fukushima uitbaat, heeft dinsdag officieel hulp gevraagd aan de regering om het hoofd te kunnen bieden aan de kosten van de kernramp. (KVDA)