De Japanse jachtschepen vertrokken maandagochtend in de haven van Kushiro. Een dag voordien verliet het land formeel de Internationale Walviscommissie (IWC), verklaarde het visserijagentschap van Japan.

De terugtrekking komt er nadat de IWC in september een voorstel van Japan verwierp om de walvisvangst van soorten waarvan men veronderstelt dat er voldoende zijn, te hervatten. Ondertussen verklaarde Japan dat het zijn walvisvangst in Antarctica wel zal stopzetten.

In maart keerde de Japanse walvisvloot terug van de Zuidelijke Oceaan, waar 333 dwergvinvissen waren gevangen voor 'wetenschappelijke doeleinden'.

De Japanse jachtschepen vertrokken maandagochtend in de haven van Kushiro. Een dag voordien verliet het land formeel de Internationale Walviscommissie (IWC), verklaarde het visserijagentschap van Japan. De terugtrekking komt er nadat de IWC in september een voorstel van Japan verwierp om de walvisvangst van soorten waarvan men veronderstelt dat er voldoende zijn, te hervatten. Ondertussen verklaarde Japan dat het zijn walvisvangst in Antarctica wel zal stopzetten. In maart keerde de Japanse walvisvloot terug van de Zuidelijke Oceaan, waar 333 dwergvinvissen waren gevangen voor 'wetenschappelijke doeleinden'.