Colin Myler, die redacteur bij News of the World was, en de ex-directeur gerechtelijke zaken van mediabedrijf News International, zeggen dat James Murdoch, de oudste zoon van Rupert Murdoch, gelogen heeft over een belangrijke e-mail.

James Murdoch had in de parlementaire commissie die het afluisterschandaal onderzoekt, gezegd niets te weten over een e-mail die bewijst dat het afluisteren een gangbare en wijdverspreide parktijk was, en niet het werk van een reporter.

Uitleg

Volgens de twee oud-medewerkers wist James Murdoch dat dus wel. 'Om te verduidelijken wat dinsdag gezegd is in de commissie, willen we benadrukken dat de verklaringen van Murdoch (...) onjuist zijn', luidt het.

'Als deze mededeling uitwijst dat de verklaringen van Colin Myler verschillen van die van James Murdoch, zullen wij die laatste zeker om uitleg vragen', benadrukte de voorzitter van de commissie John Whittingdale.

Geen nieuwe vergadering

De commissie heeft inderdaad Murdochs oudste zoon al gevraagd te antwoorden op verschillende schriftelijke vragen die dinsdag in de commissie niet aan bod zijn gekomen. Maar Whittingdale sloot wel uit dat er een nieuwe vergadering in de commissie komt.

Een woordvoerder van News International verklaarde donderdag in een reactie op de mededeling van de voormalige medewerkers dat James Murdoch bij de verklaringen blijft die hij dinsdag deed in de commissie. (Belga/SD)

Colin Myler, die redacteur bij News of the World was, en de ex-directeur gerechtelijke zaken van mediabedrijf News International, zeggen dat James Murdoch, de oudste zoon van Rupert Murdoch, gelogen heeft over een belangrijke e-mail. James Murdoch had in de parlementaire commissie die het afluisterschandaal onderzoekt, gezegd niets te weten over een e-mail die bewijst dat het afluisteren een gangbare en wijdverspreide parktijk was, en niet het werk van een reporter. Uitleg Volgens de twee oud-medewerkers wist James Murdoch dat dus wel. 'Om te verduidelijken wat dinsdag gezegd is in de commissie, willen we benadrukken dat de verklaringen van Murdoch (...) onjuist zijn', luidt het. 'Als deze mededeling uitwijst dat de verklaringen van Colin Myler verschillen van die van James Murdoch, zullen wij die laatste zeker om uitleg vragen', benadrukte de voorzitter van de commissie John Whittingdale. Geen nieuwe vergadering De commissie heeft inderdaad Murdochs oudste zoon al gevraagd te antwoorden op verschillende schriftelijke vragen die dinsdag in de commissie niet aan bod zijn gekomen. Maar Whittingdale sloot wel uit dat er een nieuwe vergadering in de commissie komt. Een woordvoerder van News International verklaarde donderdag in een reactie op de mededeling van de voormalige medewerkers dat James Murdoch bij de verklaringen blijft die hij dinsdag deed in de commissie. (Belga/SD)