De AR-15 wordt onder andere gebruikt door het Amerikaanse leger. De Glock is een handwapen dat gebruikt wordt door verschillende NAVO-legers en politiemachten in de VS en elders. Volgens ooggetuigen die geciteerd werden door de Amerikaanse media had Holmes voor één van zijn geweren een magazijn met honderd patronen.

Volkomen legaal

Volgens de politie in Colorado kocht Holmes de wapens tussen 22 mei en 6 juli bij vestigingen van Gander Mountain en Bass Pro Shop in de buurt van Denver. Dat zijn twee winkelketens die zich specialiseren in outdoorsporten en vis- en jachtbenodigdheden. Beide hebben uitgebreide wapenafdelingen, waar ook dit soort militaire wapens verkrijgbaar zijn.

Holmes had geen strafblad. Onder de wapenwetten in de VS en de staat Colorado kon hij zijn wapens volkomen legaal aankopen, na een eenvoudige identiteitscontrole. Beide winkelketens betuigden hun medeleven met de slachtoffers en stelden dat ze zouden meewerken aan het onderzoek. Bass Pro Shop zei in een mededeling dat zijn personeel alle wettelijke procedures gevolgd had bij de verkoop van wapens aan Holmes.

Wapenwetten

Na een reeks schietpartijen waarbij telkens legale wapens gebruikt werden, lijkt het debat over de lakse wapenwetten nu weer los te barsten in de VS.

Tijdens zijn wekelijkse radio-interview riep burgemeester van New York Michael Bloomberg de presidentskandidaten Barack Obama en Mitt Romney op om de wapenwetten te verstrengen.

"Troostende woorden zijn mooi", zei hij, "Maar misschien wordt het tijd dat de twee mensen die president van de Verenigde Staten willen worden opstaan en ons vertellen wat ze hieraan gaan doen, want dit is klaar en duidelijk en probleem in het hele land." (TV)

De AR-15 wordt onder andere gebruikt door het Amerikaanse leger. De Glock is een handwapen dat gebruikt wordt door verschillende NAVO-legers en politiemachten in de VS en elders. Volgens ooggetuigen die geciteerd werden door de Amerikaanse media had Holmes voor één van zijn geweren een magazijn met honderd patronen. Volkomen legaal Volgens de politie in Colorado kocht Holmes de wapens tussen 22 mei en 6 juli bij vestigingen van Gander Mountain en Bass Pro Shop in de buurt van Denver. Dat zijn twee winkelketens die zich specialiseren in outdoorsporten en vis- en jachtbenodigdheden. Beide hebben uitgebreide wapenafdelingen, waar ook dit soort militaire wapens verkrijgbaar zijn. Holmes had geen strafblad. Onder de wapenwetten in de VS en de staat Colorado kon hij zijn wapens volkomen legaal aankopen, na een eenvoudige identiteitscontrole. Beide winkelketens betuigden hun medeleven met de slachtoffers en stelden dat ze zouden meewerken aan het onderzoek. Bass Pro Shop zei in een mededeling dat zijn personeel alle wettelijke procedures gevolgd had bij de verkoop van wapens aan Holmes. Wapenwetten Na een reeks schietpartijen waarbij telkens legale wapens gebruikt werden, lijkt het debat over de lakse wapenwetten nu weer los te barsten in de VS. Tijdens zijn wekelijkse radio-interview riep burgemeester van New York Michael Bloomberg de presidentskandidaten Barack Obama en Mitt Romney op om de wapenwetten te verstrengen. "Troostende woorden zijn mooi", zei hij, "Maar misschien wordt het tijd dat de twee mensen die president van de Verenigde Staten willen worden opstaan en ons vertellen wat ze hieraan gaan doen, want dit is klaar en duidelijk en probleem in het hele land." (TV)