Dat schrijft nieuwswebsite GloboEsporte.

De jaguar, de mascotte van een plaatselijke zoo en een symbool voor Amazonië, slaagde er maandag in te ontsnappen tijdens een plaatselijke Olympische ceremonie, en viel een van zijn bewakers aan. De bewakers probeerden het dier met vier pijlen te verdoven, maar dat leek niet te werken, waarna het dier werd neergeschoten.

'Zal niet meer voorkomen'

De organisatoren van de Olympische Spelen in Rio betreuren dat de jaguar gedood werd tijdens de ceremonie. In een persbericht zeggen ze dat het een fout was om een wild dier aan een ketting zo dicht te laten komen bij de Olympische vlam, die een symbool is van de eenheid tussen de volkeren. "Dit zal niet meer voorkomen tijdens de Spelen", aldus de mededeling.

(Belga/RR)

Dat schrijft nieuwswebsite GloboEsporte. De jaguar, de mascotte van een plaatselijke zoo en een symbool voor Amazonië, slaagde er maandag in te ontsnappen tijdens een plaatselijke Olympische ceremonie, en viel een van zijn bewakers aan. De bewakers probeerden het dier met vier pijlen te verdoven, maar dat leek niet te werken, waarna het dier werd neergeschoten. De organisatoren van de Olympische Spelen in Rio betreuren dat de jaguar gedood werd tijdens de ceremonie. In een persbericht zeggen ze dat het een fout was om een wild dier aan een ketting zo dicht te laten komen bij de Olympische vlam, die een symbool is van de eenheid tussen de volkeren. "Dit zal niet meer voorkomen tijdens de Spelen", aldus de mededeling.(Belga/RR)