Dat zeggen onderzoekers. Bijna 100.000 hectaren zijn in de as gelegd. Het gaat om de op drie na grootste bosbrand in de geschiedenis van Californië.

De onderzoekers ontkenden het gerucht dat de bosbrand het gevolg is van de illegale activiteiten van een marihuanaplantage vlakbij het zeer toeristische nationaal park. "De onderzoekers hebben vastgesteld dat de brand veroorzaakt werd door een jager die een vuurtje maakte en het niet meer kon doven", aldus de Amerikaanse dienst voor bossen in een persbericht.

De brand is inmiddels voor tachtig procent onder controle. (Belga/TV)

Dat zeggen onderzoekers. Bijna 100.000 hectaren zijn in de as gelegd. Het gaat om de op drie na grootste bosbrand in de geschiedenis van Californië.De onderzoekers ontkenden het gerucht dat de bosbrand het gevolg is van de illegale activiteiten van een marihuanaplantage vlakbij het zeer toeristische nationaal park. "De onderzoekers hebben vastgesteld dat de brand veroorzaakt werd door een jager die een vuurtje maakte en het niet meer kon doven", aldus de Amerikaanse dienst voor bossen in een persbericht.De brand is inmiddels voor tachtig procent onder controle. (Belga/TV)