De tijger werd vanochtend opgemerkt door een vrouw op de parking van de Intermarché-supermarkt in Montévrain. Ze verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. Na de middag is een klopjacht gelanceerd, maar die heeft nog niets opgeleverd. De krant Le Parisien schrijft op zijn website dat in totaal bijna 200 agenten ingezet zijn. Ze worden ondersteund door een helikopter en er worden ook warmtebeeldcamera's gebruikt.

Buurtbewoners krijgen het advies om binnen te blijven en zich zeker niet te voet te verplaatsen. Een veertigtal agenten zal vannacht patrouilleren, meldt de gemeente op haar Facebookpagina.

'Geen hoax'

Volgens experts op het terrein, die zich baseren op pootafdrukken, gaat het om een volwassen exemplaar van rond de 100 kg, aldus Le Parisien.

De gemeente Montévrain benadrukt op haar Facebookpagina dat het niet om een hoax gaat en ook Le Parisien meldt dat meerdere inwoners zeggen dat ze het dier hebben gezien.

Niet vermist

Waar de tijger vandaan komt, is onduidelijk. Montévrain bevindt zich op een steenworp van Disneyland Parijs, maar de loslopende tijger zou niets met het attractiepark te maken hebben.

Ook bij de dierenparken en circussen in de omgeving wordt geen melding gemaakt van een vermist dier.

De tijger werd vanochtend opgemerkt door een vrouw op de parking van de Intermarché-supermarkt in Montévrain. Ze verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. Na de middag is een klopjacht gelanceerd, maar die heeft nog niets opgeleverd. De krant Le Parisien schrijft op zijn website dat in totaal bijna 200 agenten ingezet zijn. Ze worden ondersteund door een helikopter en er worden ook warmtebeeldcamera's gebruikt.Buurtbewoners krijgen het advies om binnen te blijven en zich zeker niet te voet te verplaatsen. Een veertigtal agenten zal vannacht patrouilleren, meldt de gemeente op haar Facebookpagina.Volgens experts op het terrein, die zich baseren op pootafdrukken, gaat het om een volwassen exemplaar van rond de 100 kg, aldus Le Parisien.De gemeente Montévrain benadrukt op haar Facebookpagina dat het niet om een hoax gaat en ook Le Parisien meldt dat meerdere inwoners zeggen dat ze het dier hebben gezien.Waar de tijger vandaan komt, is onduidelijk. Montévrain bevindt zich op een steenworp van Disneyland Parijs, maar de loslopende tijger zou niets met het attractiepark te maken hebben. Ook bij de dierenparken en circussen in de omgeving wordt geen melding gemaakt van een vermist dier.