Ivanka Trump scheidt werk van politiek, althans op sociale media

24/11/16 om 00:17 - Bijgewerkt om 00:32

Ivanka Trump, dochter van de komende Amerikaanse president en zakenvrouw, zal voortaan twee wegen bewandelen op sociale media, met een duidelijke scheiding tussen privé-mededelingen en zakelijke berichten.

Ivanka Trump scheidt werk van politiek, althans op sociale media

Donald Trump en dochter Ivanka © Reuters

Dat liet Ivanka Trump aan haar volgers op Twitter en Instagram weten.

In het algemeen is het onduidelijk hoe de Trumps zaken en politiek zullen scheiden.

Donald Trump liet dinsdag tijdens een onderhoud met The New York Times weten dat zijn kinderen de zaken zullen beredderen, maar dat hij in de overgangsfase nog checks zal ondertekenen en zakenpartners zal ontmoeten.

Ivanka speelt een rol in het zakelijk imperium van haar vader, maar runt ook haar eigen bedrijven, die onder meer kleren en juwelen verkopen, die gericht zijn op jongere werkende vrouwen.

Na Ivanka's toespraak tijdens de Republikeinse Conventie maakten haar bedrijven reclame voor de kleren die ze droeg. En na het eerste tv-interview dat de familie Trump na de kieszege gaf, vernamen de volgers van Ivanka's bedrijven hoe ze de armband die dochter Trump tijdens de tv-uitzending droeg voor 10.800 dollar konden kopen.

De feitelijke first lady?

Vorige dinsdag was Ivanka aanwezig tijdens een ontmoeting van haar vader met de Japanse premier Shinzo Abe. Vorige week nam ze ook deel aan een telefoongesprek met de Argentijnse president Mauricio Macri. Door die wel erg nauwe betrokkenheid bij het werk van haar vader noemden sommige media haar de echte first lady, in plaats van Trumps vrouw Melania, die zich veel bescheidener opstelt.

Vooral de promo voor de armband kreeg veel kritiek. Ivanka's bedrijf verontschuldigde zich ervoor en deelde mee dat het om een uitschuiver ging van een marketingmedewerker die een protocol volgde dat nog niet aan de nieuwe omstandigheden was aangepast.

In een nieuwe mededeling laat Ivanka weten dat ze voortaan @IvankaTrumpHQ zal gebruiken voor alle communicatie betreffende haar kleren- en juwelenmerken.

Haar bestaande account @IvankaTrump, die door zo'n 2,4 miljoen mensen gevolgd wordt, zal ze voortaan gebruiken om haar persoonlijke standpunten te vertolken.

(Belga/RR)

Onze partners