De zaak is in januari van dit jaar aangespannen. De aanklager beweert dat het familiebedrijf van de Trumps misbruik heeft gemaakt van fondsen zonder winstoogmerk om de familie te verrijken. Eén van die fondsen, die van belasting zijn vrijgesteld, zou een deal gesloten hebben met de Trumps om een veel te hoge vergoeding te betalen voor het gebruik van een evenementenlocatie in een hotel van het Trump-imperium in Washington.

Volgens de gerechtelijke stukken betaalde de stichting meer dan 300.000 dollar (ongeveer 248.000 euro) voor een privéreceptie in het Trump-hotel voor de drie oudste kinderen van de president, Donald junior, Ivanka en Eric op de avond van de dag waarop hij de eed aflegde als president, in januari 2016.

'De wet schrijft voor dat stichtingen hun fondsen moeten gebruiken voor hun officiële doeleinden, niet om individuen of bedrijven te bevoordelen', zei aanklager Karl Racine eerder dit jaar. Racine wil 1 miljoen dollar terugvorderen die volgens hem illegaal is doorgesluisd naar de bedrijven van de familie Trump.

Het Witte Huis reageerde voorlopig nog niet op de zaak. Het comité dat verantwoordelijk was voor de inauguratie stelt dat alle geldstromen door een onafhankelijke accountant zijn gecontroleerd en dat alle uitgaven op legale wijze zijn gedaan.

De zaak is in januari van dit jaar aangespannen. De aanklager beweert dat het familiebedrijf van de Trumps misbruik heeft gemaakt van fondsen zonder winstoogmerk om de familie te verrijken. Eén van die fondsen, die van belasting zijn vrijgesteld, zou een deal gesloten hebben met de Trumps om een veel te hoge vergoeding te betalen voor het gebruik van een evenementenlocatie in een hotel van het Trump-imperium in Washington. Volgens de gerechtelijke stukken betaalde de stichting meer dan 300.000 dollar (ongeveer 248.000 euro) voor een privéreceptie in het Trump-hotel voor de drie oudste kinderen van de president, Donald junior, Ivanka en Eric op de avond van de dag waarop hij de eed aflegde als president, in januari 2016. 'De wet schrijft voor dat stichtingen hun fondsen moeten gebruiken voor hun officiële doeleinden, niet om individuen of bedrijven te bevoordelen', zei aanklager Karl Racine eerder dit jaar. Racine wil 1 miljoen dollar terugvorderen die volgens hem illegaal is doorgesluisd naar de bedrijven van de familie Trump. Het Witte Huis reageerde voorlopig nog niet op de zaak. Het comité dat verantwoordelijk was voor de inauguratie stelt dat alle geldstromen door een onafhankelijke accountant zijn gecontroleerd en dat alle uitgaven op legale wijze zijn gedaan.