Ivanka Trump, dochter en medewerkster van de Amerikaanse president, verstuurde via haar eigen, private, e-mailadres honderden mails over overheidszaken. In veel gevallen overtrad ze daarmee de Amerikaanse federale regels. Dat schrijft de Washington Post op basis van anonieme bronnen.

Vorig jaar al waren er de eerste berichten dat medewerkers van het Witte Huis, onder wie ook Ivanka Trump en Kushner, hun eigen e-mailaccounts gebruikten om staatsaangelegenheden te bespreken. Ivanka Trump gebruikte de e-mailaccount, aldus de krant, 'soms' voor logistieke kwesties en afspraken over haar familie. Samen met haar echtgenoot, Jared Kushner, werd Trump door haar vader aangeworven als raadgeefster.

Op het eerste zicht lijkt de situatie erg gelijkaardig aan die van Hillary Clinton. Tijdens zijn campagne riepen Donald Trumps aanhangers, op zijn aangeven, dat zijn Clinton 'opgesloten moet worden' omdat ook zij, toen ze minister van Buitenlandse Zaken was, mails over overheidszaken vanop haar eigen en onbeveiligde server verstuurde. Er liep een FBI-onderzoek, maar dat werd in de zomer van 2016 stopgezet met de conclusie dat Clinton niets strafbaars gedaan had. Ook na de campagne bleef Trump Clinton die zaak geregeld voor de voeten gooien.

Maar volgens een advocaat van Ivanka Trump, die tegenover de Washington Post de feiten erkent, gebeurde de communicatie voor ze op de hoogte gebracht werd van de e-mailregels in het Witte Huis. Nog volgens de advocaat bevatten die mails geen als vertrouwelijk ingeschaalde informatie.

In een reactie aan FOX News zegt een woordvoerder van een advocaat van Trump dat de mails niet verstuurd werden vanop een eigen server, wat ook een verschil zou zijn met de zaak rond Clinton.

Ivanka Trump, dochter en medewerkster van de Amerikaanse president, verstuurde via haar eigen, private, e-mailadres honderden mails over overheidszaken. In veel gevallen overtrad ze daarmee de Amerikaanse federale regels. Dat schrijft de Washington Post op basis van anonieme bronnen. Vorig jaar al waren er de eerste berichten dat medewerkers van het Witte Huis, onder wie ook Ivanka Trump en Kushner, hun eigen e-mailaccounts gebruikten om staatsaangelegenheden te bespreken. Ivanka Trump gebruikte de e-mailaccount, aldus de krant, 'soms' voor logistieke kwesties en afspraken over haar familie. Samen met haar echtgenoot, Jared Kushner, werd Trump door haar vader aangeworven als raadgeefster.Op het eerste zicht lijkt de situatie erg gelijkaardig aan die van Hillary Clinton. Tijdens zijn campagne riepen Donald Trumps aanhangers, op zijn aangeven, dat zijn Clinton 'opgesloten moet worden' omdat ook zij, toen ze minister van Buitenlandse Zaken was, mails over overheidszaken vanop haar eigen en onbeveiligde server verstuurde. Er liep een FBI-onderzoek, maar dat werd in de zomer van 2016 stopgezet met de conclusie dat Clinton niets strafbaars gedaan had. Ook na de campagne bleef Trump Clinton die zaak geregeld voor de voeten gooien.Maar volgens een advocaat van Ivanka Trump, die tegenover de Washington Post de feiten erkent, gebeurde de communicatie voor ze op de hoogte gebracht werd van de e-mailregels in het Witte Huis. Nog volgens de advocaat bevatten die mails geen als vertrouwelijk ingeschaalde informatie.In een reactie aan FOX News zegt een woordvoerder van een advocaat van Trump dat de mails niet verstuurd werden vanop een eigen server, wat ook een verschil zou zijn met de zaak rond Clinton.