Volgens de media heeft Luigi Di Maio, de leider van de anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging, de secretaris van de Italiaanse president Sergio Matarella zopas gebeld met het goeie nieuws. Hij en zijn Lega-tegenhanger Matteo Salvini zouden de nieuwe ploeg maandag komen voorstellen.

De naam van de nieuwe premier is nog niet bekend, maar volgens Di Maio wordt het 'een politicus, geen technicus.' President Matarella had eerder geopperd dat Italië misschien een tijdelijke regering van technocraten moest krijgen om uit de politieke impasse te geraken.

Di Maio en Salvini ontmoeten elkaar maandag opnieuw in Rome, waarna ze ontvangen worden op het presidentieel paleis. Beide heren willen niets lossen over de naam van de premier of het programma en houden de primeur voor Matarella, klonk het zondag.

Volgens de media wordt het alvast niet Di Maio of Salvini zelf, maar wel een meer neutrale kandidaat die tot geen van beide partijen zou behoren.

Verwacht wordt dat Di Maio en Salvini aan de wieg staan van de meest eurosceptische regering die Italië ooit had. De coalitie tussen de uiterst rechtse Lega en de Vijfsterrenbeweging gaat volgens waarnemers voor heel wat spanningen met de Europese instellingen en andere hoofdsteden zorgen. Zo maakten ze er tijdens de verkiezingscampagne geen geheim van dat ze gekant zijn tegen de Europese afspraken over begrotingsdiscipline.

Volgens de media heeft Luigi Di Maio, de leider van de anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging, de secretaris van de Italiaanse president Sergio Matarella zopas gebeld met het goeie nieuws. Hij en zijn Lega-tegenhanger Matteo Salvini zouden de nieuwe ploeg maandag komen voorstellen. De naam van de nieuwe premier is nog niet bekend, maar volgens Di Maio wordt het 'een politicus, geen technicus.' President Matarella had eerder geopperd dat Italië misschien een tijdelijke regering van technocraten moest krijgen om uit de politieke impasse te geraken. Di Maio en Salvini ontmoeten elkaar maandag opnieuw in Rome, waarna ze ontvangen worden op het presidentieel paleis. Beide heren willen niets lossen over de naam van de premier of het programma en houden de primeur voor Matarella, klonk het zondag. Volgens de media wordt het alvast niet Di Maio of Salvini zelf, maar wel een meer neutrale kandidaat die tot geen van beide partijen zou behoren. Verwacht wordt dat Di Maio en Salvini aan de wieg staan van de meest eurosceptische regering die Italië ooit had. De coalitie tussen de uiterst rechtse Lega en de Vijfsterrenbeweging gaat volgens waarnemers voor heel wat spanningen met de Europese instellingen en andere hoofdsteden zorgen. Zo maakten ze er tijdens de verkiezingscampagne geen geheim van dat ze gekant zijn tegen de Europese afspraken over begrotingsdiscipline.