Ook alle bars en restaurants worden gesloten. Die extra maatregel komt er om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Fabrieken kunnen blijven draaien met de vereiste veiligheidsmaatregelen. Afdelingen die niet direct noodzakelijk zijn voor de productie gaan ook dicht. Conte deed een beroep op de flexibiliteit en beval thuiswerken aan. Hamsteren is volgens hem niet nodig. De activiteiten in landbouw, veeteelt en de voedselverwerkende industrie gaan ook door, met inachtneming van de sanitaire voorschriften, ook door de toeleveranciers.

In een boodschap aan het land roept Conte de Italianen op om de hoop niet te verliezen. Hij waarschuwt dat het aantal besmettingen nog een tijd kan toenemen en zegt dat het wellicht weken zal duren vooraleer de uitbraak afneemt. 'Samen zullen we het redden', aldus Conte. Alle niet noodzakelijke activiteiten moeten stopgezet worden.

Italië vecht met drastische maatregelen tegen het coronavirus. Het hele land is in lockdown. De zowat zestig miljoen inwoners mogen zich niet meer vrij verplaatsen. In totaal telt Italië officieel 12.400 besmettingen met het virus. Meer dan 820 mensen zijn eraan overleden. De regio Lombardije is het zwaarst getroffen.

Ook alle bars en restaurants worden gesloten. Die extra maatregel komt er om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken. Fabrieken kunnen blijven draaien met de vereiste veiligheidsmaatregelen. Afdelingen die niet direct noodzakelijk zijn voor de productie gaan ook dicht. Conte deed een beroep op de flexibiliteit en beval thuiswerken aan. Hamsteren is volgens hem niet nodig. De activiteiten in landbouw, veeteelt en de voedselverwerkende industrie gaan ook door, met inachtneming van de sanitaire voorschriften, ook door de toeleveranciers. In een boodschap aan het land roept Conte de Italianen op om de hoop niet te verliezen. Hij waarschuwt dat het aantal besmettingen nog een tijd kan toenemen en zegt dat het wellicht weken zal duren vooraleer de uitbraak afneemt. 'Samen zullen we het redden', aldus Conte. Alle niet noodzakelijke activiteiten moeten stopgezet worden. Italië vecht met drastische maatregelen tegen het coronavirus. Het hele land is in lockdown. De zowat zestig miljoen inwoners mogen zich niet meer vrij verplaatsen. In totaal telt Italië officieel 12.400 besmettingen met het virus. Meer dan 820 mensen zijn eraan overleden. De regio Lombardije is het zwaarst getroffen.