In Italië is formateur Enrico Letta is erin geslaagd een nieuwe regering te vormen. De coalitie bestaat uit de centrumlinkse Democratische Partij (DP) van premier Letta zelf, de rechtse Volk van de Vrijheid (PdL) van ex-premier Silvio Berluconi en de kleine centrumpartij van ex-premier Mario Monti.

Enrico Letta, met zijn 46 jaar de jongste premier in de geschiedenis van Italië, was woensdag door president Giorgio Napolitano belast met de formatieopdracht en maakte vandaag na een onderhoud met Napolitano zijn regering bekend.

Nooit meer vrouwen

Silvio Berlusconi wordt zelf geen minister. Zijn partijgenoot Angelino Alfano, de leider van Volk van de Vrijheid, kreeg wel een toppost: hij wordt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken.

Nooit eerder zaten er zoveel vrouwen in de Italiaanse regering. Voormalig eurocommissaris Emma Bonina krijgt Buitenlandse Zaken. Anna Maria Cancellieri zal de delicate rol van minister van Justitie spelen. De in Congo geboren Cecile Kyenge wordt de eerste zwarte vrouw als minister, zij waakt over Integratie.

Directeur-generaal Fabrizio Saccomanni van de Italiaanse centrale bank krijgt de portefeuille van Energie en Financiën.

Politieke crisis Met de vorming van een nieuwe regering komt een einde aan de politieke crisis die ontstond na de parlementsverkiezingen van eind februari, die geen uitgesproken meerderheid opleverden. De drie grootste politieke formaties slaagden er niet in een nieuwe regering te vormen.

De regering-Letta legt zondag om 11.30 uur de eed af. Na de beëdiging moet ze in beide kamers van het parlement het vertrouwen vragen. 'Het was de enig mogelijke regering en haar vorming kon niet langer wachten', zei president Napolitano. Hij vertrouwt erop dat ze het vertrouwen in het parlement zal krijgen.

In Italië is formateur Enrico Letta is erin geslaagd een nieuwe regering te vormen. De coalitie bestaat uit de centrumlinkse Democratische Partij (DP) van premier Letta zelf, de rechtse Volk van de Vrijheid (PdL) van ex-premier Silvio Berluconi en de kleine centrumpartij van ex-premier Mario Monti. Enrico Letta, met zijn 46 jaar de jongste premier in de geschiedenis van Italië, was woensdag door president Giorgio Napolitano belast met de formatieopdracht en maakte vandaag na een onderhoud met Napolitano zijn regering bekend. Nooit meer vrouwen Silvio Berlusconi wordt zelf geen minister. Zijn partijgenoot Angelino Alfano, de leider van Volk van de Vrijheid, kreeg wel een toppost: hij wordt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken. Nooit eerder zaten er zoveel vrouwen in de Italiaanse regering. Voormalig eurocommissaris Emma Bonina krijgt Buitenlandse Zaken. Anna Maria Cancellieri zal de delicate rol van minister van Justitie spelen. De in Congo geboren Cecile Kyenge wordt de eerste zwarte vrouw als minister, zij waakt over Integratie. Directeur-generaal Fabrizio Saccomanni van de Italiaanse centrale bank krijgt de portefeuille van Energie en Financiën. Politieke crisis Met de vorming van een nieuwe regering komt een einde aan de politieke crisis die ontstond na de parlementsverkiezingen van eind februari, die geen uitgesproken meerderheid opleverden. De drie grootste politieke formaties slaagden er niet in een nieuwe regering te vormen. De regering-Letta legt zondag om 11.30 uur de eed af. Na de beëdiging moet ze in beide kamers van het parlement het vertrouwen vragen. 'Het was de enig mogelijke regering en haar vorming kon niet langer wachten', zei president Napolitano. Hij vertrouwt erop dat ze het vertrouwen in het parlement zal krijgen.