De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini heeft woensdag een onmiddellijk einde van de vijandelijkheden in Libië geëist, zodat er humanitaire corridors kunnen worden opgesteld om de bevolking te helpen.

Verwijzend naar de Navo-operaties eiste de minister "gedetailleerde informatie" en "duidelijke en precieze instructies", na de "dramatische" fouten waarbij burgers getroffen werden.

Een NAVO-vliegtuig raakte donderdag in de buurt van Brega, in het oosten van Libië, een colonne van de Libische rebellen. Tijdens een andere Navo-aanval in de nacht van zaterdag op zondag werden minstens 5 mensen van dezelfde familie gedood, onder wie 2 kinderen jonger dan twee.

Tijd winnen
Frankrijk verzet zich echter tegen "elke pauze" van de coalitie-operaties. Volgens de Franse autoriteiten zou de maatregel de Libische leider Khaddafi in staat kunnen stellen om tijd te winnen en zich te reorganiseren.

"De coalitie en de landen verenigd in de Internationale Contactgroep Libië, die twee weken geleden in Abu Dhabi bijeenkwam, waren het unaniem eens over de strategie. Men moet de druk op Khaddafi opvoeren", aldus Bernard Valero, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. (Belga/TE)

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini heeft woensdag een onmiddellijk einde van de vijandelijkheden in Libië geëist, zodat er humanitaire corridors kunnen worden opgesteld om de bevolking te helpen. Verwijzend naar de Navo-operaties eiste de minister "gedetailleerde informatie" en "duidelijke en precieze instructies", na de "dramatische" fouten waarbij burgers getroffen werden. Een NAVO-vliegtuig raakte donderdag in de buurt van Brega, in het oosten van Libië, een colonne van de Libische rebellen. Tijdens een andere Navo-aanval in de nacht van zaterdag op zondag werden minstens 5 mensen van dezelfde familie gedood, onder wie 2 kinderen jonger dan twee. Tijd winnen Frankrijk verzet zich echter tegen "elke pauze" van de coalitie-operaties. Volgens de Franse autoriteiten zou de maatregel de Libische leider Khaddafi in staat kunnen stellen om tijd te winnen en zich te reorganiseren. "De coalitie en de landen verenigd in de Internationale Contactgroep Libië, die twee weken geleden in Abu Dhabi bijeenkwam, waren het unaniem eens over de strategie. Men moet de druk op Khaddafi opvoeren", aldus Bernard Valero, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. (Belga/TE)