De Italiaanse politie heeft een Algerijnse man gearresteerd die in ons land gezocht wordt voor het verstrekken van valse papieren aan Salah Abdeslam, Najim Laachroui en Mohamed Belkaid. Dat meldden de Italiaanse media en politie.

Volgens het Italiaanse persagentschap ANSA werd de verdachte, D.E. Ouali, door de antiterreureenheden gevat in Bellizzi, een stad in de zuidelijke provincie Salerno.

De Italiaanse politie meldde zaterdagavond op Twitter een Algerijn te hebben gearresteerd die ervan verdacht wordt "deel uit te maken van een netwerk dat valse verblijfsvergunningen bezorgde in het kader van de aanslagen in Brussel, en voor "medeplichtigheid aan illegale immigratie in het kader van de aanslagen in Parijs".

Uitgeleverd

België vaardigde een Europees aanhoudingsbevel uit tegen de man, wegens zijn deelname aan een criminele organisatie die betrokken is bij illegale migratie en het maken van valse papieren.

Volgens ANSA zou Ouali valse papieren hebben bezorgd aan Salah Abdeslam, Najim Laachroui (die zichzelf dinsdag opblies op de luchthaven van Zaventem), en de bij de politieraid van 15 maart in Vorst omgekomen Mohamed Belkaid.

De actie van zaterdag in Bellizzi werd uitgevoerd door de Italiaanse antiterreurdiensten en de speciale eenheden van de Italiaanse politie. De Belgische autoriteiten zouden op de hoogte zijn gesteld, en de verdachte zou de komende dagen aan ons land worden uitgeleverd.

Huiszoekingen

Italië kwam de man op het spoor toen hij in de provincie Salerno een aanvraag indiende voor een verblijfsvergunning. Toen werd het verband gelegd met het Belgische onderzoek naar D.E. Ouali.

Zijn naam zou in 2015 ook al zijn opgedoken tijdens huiszoekingen in de Brusselse gemeente Sint-Gillis, in 2015. Toen werden duizenden digitale foto's in beslag genomen, waar ook foto's bijzaten van de drie terroristen betrokken bij de aanslagen in Parijs en Brussel.

Het Italiaanse onderzoek naar de vraag waarom de Algerijn zich in Italië bevond loopt nog, alsook naar zijn banden met eventuele andere leden van het terreurnetwerk. (Belga/AVE)

De Italiaanse politie heeft een Algerijnse man gearresteerd die in ons land gezocht wordt voor het verstrekken van valse papieren aan Salah Abdeslam, Najim Laachroui en Mohamed Belkaid. Dat meldden de Italiaanse media en politie. Volgens het Italiaanse persagentschap ANSA werd de verdachte, D.E. Ouali, door de antiterreureenheden gevat in Bellizzi, een stad in de zuidelijke provincie Salerno.De Italiaanse politie meldde zaterdagavond op Twitter een Algerijn te hebben gearresteerd die ervan verdacht wordt "deel uit te maken van een netwerk dat valse verblijfsvergunningen bezorgde in het kader van de aanslagen in Brussel, en voor "medeplichtigheid aan illegale immigratie in het kader van de aanslagen in Parijs".België vaardigde een Europees aanhoudingsbevel uit tegen de man, wegens zijn deelname aan een criminele organisatie die betrokken is bij illegale migratie en het maken van valse papieren. Volgens ANSA zou Ouali valse papieren hebben bezorgd aan Salah Abdeslam, Najim Laachroui (die zichzelf dinsdag opblies op de luchthaven van Zaventem), en de bij de politieraid van 15 maart in Vorst omgekomen Mohamed Belkaid.De actie van zaterdag in Bellizzi werd uitgevoerd door de Italiaanse antiterreurdiensten en de speciale eenheden van de Italiaanse politie. De Belgische autoriteiten zouden op de hoogte zijn gesteld, en de verdachte zou de komende dagen aan ons land worden uitgeleverd. Italië kwam de man op het spoor toen hij in de provincie Salerno een aanvraag indiende voor een verblijfsvergunning. Toen werd het verband gelegd met het Belgische onderzoek naar D.E. Ouali. Zijn naam zou in 2015 ook al zijn opgedoken tijdens huiszoekingen in de Brusselse gemeente Sint-Gillis, in 2015. Toen werden duizenden digitale foto's in beslag genomen, waar ook foto's bijzaten van de drie terroristen betrokken bij de aanslagen in Parijs en Brussel.Het Italiaanse onderzoek naar de vraag waarom de Algerijn zich in Italië bevond loopt nog, alsook naar zijn banden met eventuele andere leden van het terreurnetwerk. (Belga/AVE)