Het schip van de ngo Open Arms, ligt na zeventien dagen op zee, voor het Italiaanse eiland Lampedusa met aan boord 134 migranten.

In een brief aan eerste minister Giuseppe Conte, stelt Salvini dat hij aanvaardt dat minderjarigen het schip verlaten, maar 'tegen zijn wil' en enkel omdat hij hierom werd gevraagd door de premier.

Open Arms tweette nadien dat 27 niet-begeleide minderjarige ontscheept zijn, waardoor nog 107 migranten aan boord van het schip blijven, ook nog twee minderjarigen die niet alleen reisden.

De geëvacueerden zijn 16 tot 17 jaar, aldus de organisatie. 'Er waren veel tranen. Zij lieten vrienden en reisgezellen achter. We wensen hen het beste', aldus Open Arms.

Het schip van de ngo Open Arms, ligt na zeventien dagen op zee, voor het Italiaanse eiland Lampedusa met aan boord 134 migranten. In een brief aan eerste minister Giuseppe Conte, stelt Salvini dat hij aanvaardt dat minderjarigen het schip verlaten, maar 'tegen zijn wil' en enkel omdat hij hierom werd gevraagd door de premier. Open Arms tweette nadien dat 27 niet-begeleide minderjarige ontscheept zijn, waardoor nog 107 migranten aan boord van het schip blijven, ook nog twee minderjarigen die niet alleen reisden. De geëvacueerden zijn 16 tot 17 jaar, aldus de organisatie. 'Er waren veel tranen. Zij lieten vrienden en reisgezellen achter. We wensen hen het beste', aldus Open Arms.