De Italiaanse overheid heeft een dramatisch filmpje vrijgegeven. Daarin is te zien hoe 158 Syrische vluchtelingen uit een boot voor de kust van Sicilië worden geholpen. Dat schrijft de Italiaanse nieuwssite The Local.

Op het schip bevond zich een hoogzwangere vrouw. Zij werd met een brancard uit de boot getild en naar het dichtstbijzijnde cruiseschip gebracht voor medische behandeling. Later werd ze overgeplaatst naar een ziekenhuis in de Siciliaanse stad Catania waar ze een dochtertje op de wereld zette.

44 kinderen

Aan boord van het schip bevonden zich 44 kinderen, 20 vrouwen en 94 mannen. In de video is te zien hoe de Italiaanse kustwacht de vluchtelingen helpt om uit de boot klimmen en daarna voorziet van voedsel.

Italië wordt overspoeld met bootvluchtelingen uit Syrië. Volgens het Vluchtelingencommissariaat van de Verenigde Naties (UNHCR) arriveerden de laatste zeven dagen alleen al 3.300 Syriërs in Italië. Door het aanslepende geweld in Syrië proberen burgers op allerlei erbarmelijke manieren hun land en de burgeroorlog te ontvluchten.

De Italiaanse overheid heeft een dramatisch filmpje vrijgegeven. Daarin is te zien hoe 158 Syrische vluchtelingen uit een boot voor de kust van Sicilië worden geholpen. Dat schrijft de Italiaanse nieuwssite The Local. Op het schip bevond zich een hoogzwangere vrouw. Zij werd met een brancard uit de boot getild en naar het dichtstbijzijnde cruiseschip gebracht voor medische behandeling. Later werd ze overgeplaatst naar een ziekenhuis in de Siciliaanse stad Catania waar ze een dochtertje op de wereld zette. Aan boord van het schip bevonden zich 44 kinderen, 20 vrouwen en 94 mannen. In de video is te zien hoe de Italiaanse kustwacht de vluchtelingen helpt om uit de boot klimmen en daarna voorziet van voedsel. Italië wordt overspoeld met bootvluchtelingen uit Syrië. Volgens het Vluchtelingencommissariaat van de Verenigde Naties (UNHCR) arriveerden de laatste zeven dagen alleen al 3.300 Syriërs in Italië. Door het aanslepende geweld in Syrië proberen burgers op allerlei erbarmelijke manieren hun land en de burgeroorlog te ontvluchten.